Vader voor de rechter vanwege drukke kinderen

Ook zo'n hekel aan luidruchtige kinderen? Sleep hun ouders voor de rechter. Zo is de vader van vier kinderen aangeklaagd, omdat de buren het lawaai van zijn kroost zat zijn. Ze spelen vaak buiten met vriendjes en dat gaat er volgens de buren te luidruchtig aan toe. De ouders zouden hun kinderen helemaal vrijlaten en zich verschuilen achter het feit dat drie van de vier kinderen ADHD hebben. Waarschijnlijk vindt de vader het niet heel erg dat hij straks voor de rechter moet. Hij is namelijk stand-up comedian en gebruikt de avonturen van zijn ADHD-gezinnetje als inspiratiebron voor zijn werk.

Lees ook:In de auto met ADHD
Lees ook:Gezocht: testpubliek voor documentaire over ADHD
Lees ook:Je ouders in de lik: Precious ontmoet vader in gevangenis
Lees ook:Tachtigjarige Playboy-baas wil weer vader worden
Lees ook:Ouders verantwoordelijk voor jouw daden

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Vader voor de rechter vanwege drukke kinderen

  1. Fernand Haesbrouck

    ADHD zal smelten als sneeuw voor de zon als de medicatie ervoor helemaal zal verboden worden.
    Alle negatieve verhalen over psychotisch gedrag dat men als karakterstoornissen kwalificeert zijn gewoon de nevenwerkingen van stoffen die psychotisch maken.
    En natuurlijk vinden psychiaters zoiets heel leuk: op die manier kunnen ze een ziekte doen ontstaan en in stand houden, waarmee ze patienten voor het leven aan zich kunnen binden.
    ADHD zou helemaal niet bestaan als men voor methylfenidaat geen ziekte of aandoening had moeten uitvinden.
    Methylfenidaat is een cocaïne, dat psychotisch maakt.
    En vraag nu eens aan psychiaters waarvan die leven ?
    http://www.megablunder.net

      /   Reply  / 
  2. Fernand Haesbrouck

    na het toevoegen van een reactie werd mij gevraagd om een verificatiecode te willen valideren.
    Dat lukte niet ,ook niet met de alternatieve code die werd meegestuurd.
    Kan ik nu misschien nog eens proberen?

      /   Reply  / 
  3. Renate van Dijk

    Ik ben het aan de ene kant wel met de buren eens maar aan de andere kant ook weer niet. Kinderen moeten hun gang kunnen gaan, maar het moet niet uit de hand lopen. Als de buren er erg veel last van hebben kunnen ze het er ook eerst met de vader over hebben.
    Renate

      /   Reply  / 
  4. Patrick Van Den Kieboom

    Hi,

    Ik ben de papa van deze kids en alhoewel ze druk kunnen zijn, zijn ze beleefd en correct opgevoed. Het gaat ons trouwens ook niet over het feit dat de buren niet mogen klagen in geval van overlast. Integendeel, als kinderen een echte overlast zijn, moet dat besproken worden met de ouders. Het gaat ons enkel over het feit dat deze buren niet met ons praten, maar onmiddellijk naar de vrederechter stappen.
    Patrick

      /   Reply  / 
  5. Dj-Chris

    Die buren gaan veel te ver. Als ze volledige rust willen hebben moeten ze maar ergens in de natuur gaan wonen. Ik vind dit niet kunnen. En kinderen zijn kinderen en die willen nou eenmaal plezier en lol maken en ja dat maakt af en toe wat geluid. Bij overlast stel ik me eerder geschreeuw of harde muziek voor en dan vooral na 10 uur!!! En voor die buren, ach die gedragen zich zelf als een stel kleine kinderen.

      /   Reply  / 
    1. Inge

      Kinderen heilige huisjes? Kom op nou iedereen heeft recht op rust. Ik woon nu zelf naast een vader met 2 kids die de godsgandse dag schreeuwen (ze weten niet beter want pa doet ook niet anders). Ook ik heb recht op rustig buiten kunnen zitten. Mijn moeder was hier laatst bij me en gaf ook al aan dat het niet normaal is. Volgens haar deden mijn broer en ik vroeger nooit zo idioot.
      Het voordeel is dat meneer er niet mag wonen dus er is hoop dat ik hem met een klacht aan de gemeente weg kan werken, incl zijn aso kids!

        /   Reply  / 
  6. paula

    Hi,

    Ik vind dat kinderen vrij mogen spelen en dus lawaai hoort erbij en als je 4 kids in de tuin zet jah dat geeft lawaai. Wat ik echt niet sociaal vind zijn de buren zelf, je praat eerst en dan neem je andere stappen als je er niet uit komt. Maar naar mijn mening kunnen sommige mensen beter in een hutje op de hei gaan wonen;D hebben ze alle rust.

    En voor de papa van de kids veel sterkte met alles vooral met je buren.

    paula

      /   Reply  / 
  7. Machteld

    Onze buren zijn ook al zulke zeikerds. Ik heb een klein zusje die veel muziek draait enzo, en veel door het huis rent en weet ik veel wat. Ik en mijn ouders hebben er zelf helemaal geen last van. Maar die buren komen zeiken over overlast. Wij hebben vroeger ook dingen van hun kinderen gehoord ook! Tjeez, zeikerds.

      /   Reply  / 
  8. mocroo

    taaaaaaaz het lijken wel mijn buren alleen maar zeuren laat die kinderen chillen of te wel spelen peaceee

      /   Reply  / 
  9. debaere cindy

    ik heb zelf een zoon al van zijn 4 jaar diagnose ADHD en nu ook ODD.
    nu is hij 10 jaar
    ik kan niet begrijpen dat mensen zo hard kunnen zijn.
    ze weten niet wat het is om zo een kinderen op te voeden.
    het is echt een hard leven.
    het is al ver gekomen dat ze zelfs over zo een dingen de mensen voor de rechtbank sleuren.
    het is een schande

      /   Reply  / 
    1. Inge

      Jij wil toch kids, dan is het ook jouw probleem en niet die van een ander!

        /   Reply  / 
      1. Bart

        Precies Inge! Het is tegenwoordig niet normaal meer. Kinderen moeten op alle mogelijke manieren maar hun gang kunnen gaan ook al is het ten koste van andermans rust. Bij ons is in de tuin zitten op een mooie dag ook geen optie meer vanwege het feit dat meerdere buren hun tuin tot complete speeltuinen hebben omgebouwd incl. zwembadjes, trampolines, schommels, glijbanen etc. De kinderen zijn niet de schuld, die schreeuwen en gillen nou eenmaal graag, maar het zijn de ouders die niet meer opvoeden en corrigeren. Kinderen moeten kunnen spelen maar ik moet ook af en toe van wat rust kunnen genieten en als mensen problemen met hun eigen kinderen hebben moeten ZIJ dat oplossen, die taak komt nou eenmaal met de keuze om kinderen te nemen.

          /   Reply  / 
  10. Pascal

    Ik lees hier veel reacties van mensen die het opnemen voor de kinderen. Wij hebben een buurmeisje van 6 met een stoornis en horen 4 tot 5 keer per week gegil, geschreeuw en gehuil dwars door 2 muren en 3 deuren. Dit nu al anderhalf jaar lang. Om 11 uur ‘s ochtends, om 4 uur ‘s middags of om 12 uur ‘s nachts. Het kan elk moment weer losbarsten. Buren aangesproken maar de Turkse vader begon net zo hard te gillen.. Ik ben zelf 27 en vind het geen probleem als mensen een feestje geven ofzo. Maar dit is niet normaal meer… Stel je voor dat jij dat zelf meemaakt in je huis, wat zou je dan doen??

      /   Reply  / 
  11. Patrick Van Den Kieboom

    Hi Pascal,

    eerst en vooral, ik ben de vader die in Belgie dus voor de rechter kwam. Mijn kinderen maken niet teveel lawaai en zo oordeelde de rechter ook. Het is enkel het feit dat wij niet op voorhand waren aangesproken door deze buren, die trouwens alleen stonden in onze straat.
    Ik kan me dus wel degelijk voor stellen dat indien je eerst met de mensen praat en dan lik op stuk krijgt, zoals in jouw geval, je behoorlijk gefrusteerd bent.

    Sterkte

    Patrick

      /   Reply  / 
  12. katerina

    Dit is echt raar. Ze raden ons om onze kinderen meer buiten te lanten spelen, maar dat kan dus ook niet omdat buren weer rust willen hebben. Dus onze kids zijn de duppe hiervan. Belachelijk. Vooral in de steden heb je al zo weinig ruimte om je kinderen buiten te lanten spelen.

    Had ooit ook zo’n buur. Door de dunne bouw was het vaak te horen als je liep. Dus we liepen op onze teentjes. Lastig voor de kinderen. Op gegeven nacht waren de buren het zat. Ze dede de radio keihard aan en gingen nachtje weg. Lekker voor de kinderen, want die zaten de hele nacht te huilen. Maar politie kon niets aan doen want! de buren zijn het vergeten en hebben dit niet expres gedaan. Nou weet veel beter mijn buren kennend.

    Patrick, veel sterkte. Laat je niet afbekken, je kids gaan voor!

      /   Reply  / 
  13. Epafroditus

    Sjonge. ik kwam op deze site omdat wij ook nieuwe buren hebben. Het voortdurende getimmer en gescheld van uit de achtertuin nemen wij voor lief… maar:

    Ook al heeft het nieuwe buurjongetje adhd en misschien nog veel meer dingen; maar na 22 uur ‘s avonds hoeft een 8 jarig kind niet zo veel lawaai te maken en enorm te stampen op de trap. En zeker niet wanneer dit ‘s morgens rond 6:45 uur weer begint…

    Een rechtzaak is inderdaad belachelijk.
    De ouders hebben we al gesproken over de gehorigheid. Voor dat ze gingen klussen hebben we ze al gewezen op de gehorigheid in deze huizen. Ze doen ook hun best, we horen ze hun kind(eren) vermanen na dit lawaai, maar het helpt gewoon niet.

    Goed, ik ben bedaard. Ik doe mijn schoenen uit. ik loop er deze keer maar niet naar toe.
    We gaan nu toch 2 eerst weken op vakantie en daarna zien we wel weer…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>