Proppers scoren toekomst voor jongeren

Foto: Jason Lengstorf (Flickr)

De jeugdwerkloosheid is regelmatig in het nieuws. Veel jongeren blijven na hun studie steken in het zwarte gat. Geen werk, geen studie en geen zicht op een glorieuze toekomst. In Eindhoven grijpt de gemeente in met voorlichting. Geen saaie mannetjes in pak of strakke posters aan de muur. Proppers op scooters geven werkloze jongeren een duwtje in de juiste richting.

Als je naar Spanje op vakantie bent geweest dan ken je ze maar al te goed, proppers. Flitsende jongens en meiden die met folders staan te zwaaien en razendsnelle praatjes op je afvuren waarom je nou zo nodig persé in deze disco je geld uit moet geven.

De Eindhovense proppers hebben een heel andere functie. Ze reizen af naar populaire evenementen en gaan daar in gesprek met de jonge bezoekers. Ze informeren naar de plannen na de zomervakantie en stimuleren jongeren om door te leren of zich in te schrijven als werkzoekende bij Werkplein Mercado, een samenwerkingsverband van gemeente, UWV en CWI.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Doe alsof je thuis bent
Lees ook:Hoe ziet jouw Hengelo eruit?
Lees ook:Vijftien werkplekken voor enthousiaste jongeren Emmen
Lees ook:ROUTE25, een bus vol mogelijkheden
Lees ook:Oss heeft het beste jeugdbeleid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>