ROUTE25, een bus vol mogelijkheden

Route25

Foto: Route25.nl

Als je hem ziet staan waan je je even in Amerika. Maar de grote, gele schoolbus van ROUTE25 heeft een heel andere functie. Deze bus is een bron van informatie voor jongeren. Ondanks zijn klassieke uitstraling is hij van alle gemakken voorzien. Er is een internetbar waar jongeren elk moment hun mail kunnen checken of het online web kunnen verkennen. Ook tv kijken en lekker relaxen op loungebanken is geen probleem.

ROUTE25 is een versterking van ambulant jongerenwerk in de gemeente Westland. In de bus zijn altijd twee jongerenwerkers aanwezig die tieners helpen met vragen over school, werk, thuissituaties en sekualiteit. Ook biedt de bus huiswerkbegeleiding aan en worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd. ROUTE25 rijdt rond om scholieren voorlichting te geven over allerlei onderwerpen. Zo besteden zij bijvoorbeeld aandacht aan de gevaren van het gebruik van alcohol en drugs. Tijdens feestweken en sportevenementen kan de bus worden ingezet om jongeren te informeren.

Ben je benieuwd waar hij overal langsrijdt? Kijk dan even op www.route25.nl!

Lees ook:Het onderwijs komt naar je toe
Lees ook:Online plekje voor transgenderjongeren
Lees ook:Dr. Donor op zoek naar orgaandonoren
Lees ook:SportBillies: de extreemste sportdag ooit
Lees ook:Even een babbeltje bij de gemeente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>