UMC werft jongeren op Hyves

Negen van de tien keer vind je niets als je er hard naar zoekt. Pas wanneer je het niet meer nodig hebt, ja, dan is het er opeens. Met banen is dit fenomeen natuurlijk extra vervelend. Niet alleen voor de zoeker, ook voor de mogelijke vinder. Wat als je jongeren nodig hebt, waar vind je die?

Het Universitair Medisch Centrum in Utrecht (UMC) heeft wel een idee. In hun zoektocht naar jonge collega’s gebruiken zij de populaire netwerksite Hyves. Bijna iedere jongere heeft er wel één, een Hyvesprofiel. Dus kansen genoeg. Vandaag ging de Hyvescampagne Doktertje Spelen van het UMC van start.

Het UMC mikt op middelbare scholieren die hun vakkenpakket nog kunnen aanpassen op de keuze voor de toekomst. Via de campagne wil het ziekenhuis duidelijk maken dat er genoeg werk is voor jongeren in een ziekenhuis.

Vaak speelt onder jongeren het idee dat er alleen artsen en verpleegkundigen in een ziekenhuis werken. Onzin. Er zijn ook banen als laborant, apotheker of anesthesiemedewerker. Op internet kunnen ze alvast goed oefenen door hun vrienden te ‘opereren’.

Bron: Telegraaf

Voel jij je geroepen?

Lees ook:Noord-Holland op zoek naar goede ideeën
Lees ook:Vrienden maak je op het werk
Lees ook:Jong, werkloos en amper kans op een baan
Lees ook:Vacatures die direct vervuld kunnen worden
Lees ook:Ziekenhuis prima studentenflat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>