Online traumabestrijding na seksueel geweld

MuisSeksueel misbruikte jongeren kunnen sinds gisteren een behandeling vinden op internet. Psychologen van Interapy en Fier Fryslân proberen in twaalf weken de jongeren te helpen en het trauma te verminderen. Rutgers Nisso Groep kwam erachter dat hulp voor deze jongeren niet overal in Nederland te krijgen is. 

De cijfers van het aantal jongeren die seksueel zijn misbruikt kan niet laag genoeg liggen. Toch is 18 procent van de meisjes en 4 procent van de jongens tussen 12 en 25 jaar in aanraking gekomen met seksuele dwang. Hierbij kan het gaan om een aanranding of verkrachting maar ook een negatieve ervaring met een vast vriendje of seksuele intimidatie op internet komt voor.

Seksueel misbruik brengt heel wat problemen met zich mee. Depressies en trauma’s komen vaak voor, ook op latere leeftijd. Voor ieder die zich aanmeldt op de site wordt gekeken of de online therapie succes kan boeken. Die kans is aardig groot want uit vooronderzoek blijkt dat bij 72 procent van de jongeren na de behandeling de klachten afnamen. Ook voelden ze zich sterker.

De behandeling wordt volledig vergoed door zorgverzekeringen en kent geen wachtlijst. Meer informatie vind je hier.

Lees ook:Hollanders zijn internetverslaafd, zelfs op vakantie
Lees ook:Lezende tieners meer kans op betere baan
Lees ook:Niet meer depri dankzij online hulp
Lees ook:Veel jongeren hebben te maken met grensoverschrijdend seksueel gedrag
Lees ook:Een derde van de singles staat open voor vrije relatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>