Ouders versus jongeren en kroegen

BiertjeOuders, jongeren en kroegen. Het blijft een lastige combinatie. Zowel jongeren als de kroegen sluiten zich aan bij de ene kant, daar waar de kroegen langer open blijven. Ouders blijven aan de andere kant vechten voor eerdere sluitingstijden. In Haarlem is de discussie rond de late sluitingstijden opnieuw op gang gekomen. Een aantal ouders, onder wie die van Joes Kloppenburg wil dat de gemeente ingrijpt en dat zij de kroeg verplichten eerder te sluiten.

Al eerder schreef ik een stukje over dit probleem. De resultaten van de poll bij dit bericht laten verdeelde meningen zien. Want wat zou jij doen als de kroeg in jouw buurt eerder sluit? Het grootste deel van de stemmers (40%) laat hun favoriete kroeg voor wat het is en loopt over naar een tent die wel langer open blijft. De tweede groep stemmers (31%) maakt het niet uit. Zij zijn toch al vroeg de stad weer uit. Weinig jongeren die deze site bezoeken zien er wat in om dan maar thuis te blijven. Slecht 11 procent gooit het bijltje erbij neer wanneer ze vroeg naar huis moeten.

Lees ook:Kroegen eerder dicht, jongeren drinken nog steeds evenveel
Lees ook:Kom jij eerder tot leven?
Lees ook:Vroeg stappende jongeren even dronken
Lees ook:16- en 17-jarigen mogen van ouders blijven drinken
Lees ook:Automobilist mishandeld door groep jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>