Tienerjongens nemen risico’s voor een knap koppie

make-upCrèmepjes, make-up en ontharingsmiddel. Meiden hebben er heel wat voor over om er goed uit te zien. We zijn niet de enigen. Ook tienerjongens kunnen er wat van..

Mannenshampoo, mannencrème. Als er een blauwe of zwarte verpakking omheen zit heb je waarschijnlijk het schoonheidsproduct voor mannen te pakken. Hetzelfde spul, maar dan met een stoerdere geur. Maar zonnebanken, dieetpillen slikken en naar de schoonheidssalon om je te laten waxen?

Uit Amerikaans onderzoek onder jongens tussen 12 en 17 jaar blijkt dat steeds meer tienerjongens onder druk van leeftijdsgenoten best risico’s willen nemen om er beter uit te zien. En ja, dan gaan ze naar de zonnebank en slikken ze dieetpillen. Want een bruinere huid is een teken van veel zon, dus veel vakantie en slank is gezond, zo denkt de mannelijke jeugd.

Bron: HLN

Lees ook:‘Coole moeder’ krijgt 30 jaar
Lees ook:Transformatie van man naar vrouw gevaarlijk
Lees ook:Jongeren willen afvallen in het nieuwe jaar
Lees ook:Dikke tieners niet per definitie ongelukkiger
Lees ook:Witte Haas waarschuwt voor drugs in het verkeer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tienerjongens nemen risico’s voor een knap koppie

  1. Dhr. D.W. Kievit

    Overmatig zon-en zonnebankgebruik zijn funest voor een gezonde huid op de langere termijn. Dat weten ze zelf ook wel, maar zo lang er nog geen huidkanker te ontdekken is zal dat hun een zorg zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>