Jongere scholieren beter in zoeken dan ouderejaars

typpennEen werkstuk of spreekbeurt komt er natuurlijk niet vanzelf. Daar heb je goede informatie voor nodig en als het even kan een beetje snel ook. Maar die informatie vinden gaat niet altijd zo soepel. Verrassend genoeg hebben ouderejaars scholieren nog meer moeite met het vinden van betrouwbare info dan jongere scholieren, ontdekten Anne Marije Punt en Manon Hagen, IDM-studenten aan de Haagse Hogeschool.

Informatie vinden is één ding, bepalen of het wel betrouwbaar genoeg is, dat is weer een ander verhaal. Beide activiteiten zijn best lastig voor jongeren, bleek uit het onderzoek van Punt en Hagen.

Jongeren gebruiken meestal Google om snel aan informatie te komen. De eerste pagina wordt goed bekeken. Staat er in de titels en samenvattingen niets bruikbaars tussen, dan kijken jongeren niet verder op pagina twee, maar voeren ze liever een nieuwe zoekterm in.

Enthousiasme en motivatie zijn de reddingsmiddelen. Eerstejaars beginnen nog maar net met de opleiding en willen er alles uithalen wat erin zit. Waar ouderejaars maar wat raak zoeken, hebben jongere scholieren vaak een gestructureerd plan. Hierdoor vinden zij sneller de info die ze nodig hebben.

Bron: mdweekly

Lees ook:Dikke hond krijgt matras
Lees ook:UMC werft jongeren op Hyves
Lees ook:Leerlingen kraken site van CITO
Lees ook:Alle open dagen voor scholieren in één app
Lees ook:Jongeren checken informatie van internet niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>