Alcohol de schappen uit?

bierkratAls het aan burgemeester Jaap Kroon (CDA) uit Urk ligt, halen supermarkten vandaag nog hun schappen met alcoholische drank leeg. Alcohol hoort in de slijterij, niet in de supermarkt, aldus Kroon.

Jongeren in Urk drinken te veel. Niet alleen in Urk maar overal in Nederland zijn er alcoholproblemen onder de jeugd. Jonge drinkers halen hun drank massaal bij de supermarkt want daar is het  goedkoper en dat leidt er dan weer toe dat jongeren veel meer indrinken thuis.

De goedkope drank is niet het enige probleem. Ook de Voedsel en Waren Autoriteit hoeft niet op complimentjes te rekenen. Volgens Kroon controleren zij amper of supermarkten zich wel aan de regels houden. De oplossing vindt Kroon in het plan de supermarkten te verbieden alcohol te verkopen. Niet alleen in Urk, maar in heel Nederland.

De stelling: Als de supermarkt geen alcohol meer verkoopt, haal ik het wel bij de slijterij. Eens of oneens?

Lees ook:De Nederlandse jongere is de zuipschuit van Europa!
Lees ook:Winkels negeren alcoholverbod jongeren
Lees ook:Supermarkten leren het nooit
Lees ook:Laat Zeeuwse jeugd niet verzuipen
Lees ook:Alcoholproblematiek onder jongeren, er is nog wat aan te doen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Alcohol de schappen uit?

  1. jeffrin

    Een mooi voorbeeld van betutteling van ‘het volk’ door iemand met iets te veel macht!! Na alle negatieve publiciteit rond die verschrikkelijke moord aldaar, is het denk ik volgens de Urkse burgervader nu tijd met wat positive inbreng te komen. Laat ie maar beginnen met het overmatige drugsgebruik in zijn dorp aan te pakken! Maar zolang de jeugd niet met een witte neus rondloopt is dat zijn prioriteit kennelijk niet. Maar het is er wel in overmate!! Een beetje het tv in de kast en kijken met de gordijnen dicht idee. Nu komt het er in het kort op neer dat hij bij gebrek aan autoriteit en gezag tegenover zijn middenstanders anderen de dupe laat zijn. Tijd voor een biertje,
    Jeff.

      /   Reply  / 
  2. micha

    als het echt uit de schappen zou verdwijnen heb ik een groot probleem.
    werk in een kroeg waar we wekelijks 30 kratten amstel voor kopen in de Deen.
    Er zit daar geen slijterij in de buurt dus dat is dan einde kroeg.

      /   Reply  / 
  3. W.K. v. Stuijvenberg

    Als ze willen drinken doen ze dat toch wel.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Eindopdracht SMR | Pearltrees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>