Blowende jongeren weinig op school

jointWe kunnen er niet omheen. Jongeren die veel blowen en drinken, laten ook op school vaak flink wat steken vallen. Ze zijn minder gemotiveerd, presteren minder en spijbelen vaker. Erg verrassend is het verband tussen spijbelen en drugsgebruik niet, wel is het nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door onderzoek van de Universiteit Utrecht en het Trimbos Instituut.

In opdracht van staatssecretaris Van Bijsterveldt (Onderwijs), gingen deze twee organisaties op zoek naar een wetenschappelijk verband tussen drugsgebruik onder de jeugd en hun schoolprestaties. 5500 jongeren in de leeftijd twaalf tot zeventien jaar zijn ondervraagd.

Softdrugs en alcohol leiden op zichzelf al tot schoolverzuim. Vaak komen er ook nog andere zaken bij kijken die het spijbelen nog meer in de hand werken. Hierbij gaat het om criminaliteit, veel uitgaan en onverschillige ouders.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Blowende jongeren zijn vaker probleemjongeren
Lees ook:Grote regionale controle leerplicht in Helmond en omstreken
Lees ook:Heel normaal: 12 jaar en verslaafd aan wiet
Lees ook:Jonge allochtonen worstelen op arbeidsmarkt
Lees ook:Jongeren grijpen minder vaak naar de fles

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>