Blowende jongeren zijn vaker probleemjongeren

http://www.periodistadigital.com/imgs/20050728/gran_porro_de_marihuana_1.jpgVoor iedereen die drinkt of wiet rookt: jullie hebben vaker problemen dan leeftijdsgenootjes. Het gaat vooral niet goed met jongeren onder de 14 die wekelijks drinken. Blowende jongeren hebben het vaakst problemen op school.. Foto: Oma’s blowen ook

Dit blijkt uit onderzoek van het Trimbos Instituut, dat 5000 jongeren heeft ondervraagd. Jongeren die meer dan veertig keer per jaar blowen, hebben naast problemen op school ook meer last van denk- en aandachtsproblemen. Als je veel alcohol drinkt dan breken toch ook langzaam je hersencellen af?

Volgens de onderzoekers is er een verband tussen probleemgedrag en genotsmiddelen. Dit verband geldt voor zowel cannabis en alcohol als voor tabak. De relatie tussen problemen en roken is echter wel kleiner dan die met blowen en drinken. Drink met mate dus en rook af en toe wat, maar niet te vaak.

Lees ook:Blowende jongeren weinig op school
Lees ook:Geen alcohol voor Duitse rijdende jongeren
Lees ook:Jongeren leven ongezond
Lees ook:16- en 17-jarigen mogen van ouders blijven drinken
Lees ook:Niet thuis in eigen land

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Blowende jongeren zijn vaker probleemjongeren

  1. Nando

    Roken is niet alleen slecht voor je longen zo te zien!

      /   Reply  / 
  2. Bart

    Ey Nando, op welke school zit jij?

      /   Reply  / 
  3. Mark

    Ik houd helemaal niet van rokers die sigaretten/sigaren roken en ben heel erg blij met de regel dat roken nu overal verboden is, egt vreselijk om in de rook van een ander te zitten. Blowen vind ik anders maar net zo vervelend en niet omdat het inhaleren van de rook van iemand die wiet rookt erg op je longen slaat, nee, maar die vreselijke nare vervelende lucht is het probleem. Ik word er misselijk van en krijg er ernstige koppijn van, dus de mensen die blowen kunnen dat wel lekker vinden maar ondanks dat het ook mensen psygisch beschadigt worden vele mede mensen die op het momment in de buurt zijn van iemand die blowd ernstig lastig gevallen (niet met opzet) doordat veel mensen niet tegen die lucht kunnen. Ik ben er dan ook op tegen dat er in nederland als enigste land in de EU en het westelijke halfrond en de VS geblowd mag worden. Oke, beter dat dan dat jongeren (ben zelf 23 hoor ;-) ) aan de veel zwaardere drugs gaan maar A. als het dan zonodig mag zorg dan dat er niet op straat geblowd mag worden en als buren overlast bezorgen met blowen dat er een boete oid voor gegeven kan worden en B je help jongeren er niet mee door het toe te staan,maar ja, de jeugt van sinds de 80ge jaren doet toch maar alles en sinds eind jaren 90 is dat vele malen erger geworden dus verbieden heeft helaas geen zin. Zorg dat er veel meer en betere psygiatrische instellingen komen, ja dat kost veel geld, maar die zijn er wel heel hard nodig in heel Europa,Amerika en het midden oosten.

      /   Reply  / 
  4. Janu

    Tegenwoordig blowen de ouders ook, ik ben zelf bijna 50 en rook af en toe wiet. Het probleem is hetzelfde als drank, als je hele dagen stoned rond loopt, ben je niet anders dan een dronkaard die zijn dagen door lalt. ‘s avonds een joint roken na school is minder erg dan de hele dag stoned zijn. Wees bewust met wat je doet, en wees lief voor elkaar, waarom ? Omdat het ons leven een stuk leuker maakt !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>