Jeugd paft minder

Foto: Privébezit

Foto: Privébezit

Het gaat jongeren steeds beter af nee te zeggen tegen een sigaret. Het aantal jongeren dat rookt is gedaald. Dat heeft vooral te maken met het rookverbod en de prijsstijging van een pakje sigaretten. Wel zijn de jonge rokers minder zuinig met hun pakje.

Nu rookt de gemiddelde jongere elf sigaretten op een dag. Vergeleken met 2008 is dat een stijging. Destijds stak de gemiddelde jongere zo’n zeven sigaretjes op per dag, blijkt uit onderzoek van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruiksorganisatie (Oivo).

Al op jonge leeftijd bepalen jongeren of ze gaan roken of niet. Die keuze wordt tussen hun tiende en dertiende gemaakt. Van de tieners in de leeftijd veertien tot zestien jaar rookt de helft al. Een tijd later haakt driekwart van de jongeren weer af. Toch loopt maar liefst 91 (!) procent van de jongeren kans om verslaafd te raken aan nicotine.

Bron: De Standaard

Lees ook:Een op de tien jongeren is zware roker
Lees ook:Tien euro voor een pakje peuken?
Lees ook:Rookverslaving gaat sneller dan gedacht
Lees ook:Achtjarige rookt veertig sigaretten per dag
Lees ook:Roken. Tips en trucs om ervan af te komen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>