Scholieren besteedden 11.5 miljoen met Cultuurkaart

CultuurkaartScholieren en docenten van het middelbaar onderwijs gaven in het schooljaar 2008-2009 gezamenlijk 11.5 miljoen euro uit aan culturele uitstapjes. Hiervoor gebruikten ze de Cultuurkaart van het CJP (Cultureel Jongeren Paspoort).

Zo’n 926.000 leerlingen en 14.000 docenten ontvingen de kaart. Na het activeren staat er een tegoed op van 15 euro, afkomstig van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Van de scholieren activeerde 89 procent de kaart waardoor ze het geld konden gebruiken voor culturele activiteiten. Rondom Amsterdam werd de kaart voornamelijk gebruikt voor uitstapjes naar het theater, museum, de bioscoop of voor gezamenlijke activiteiten met de klas.

Vooral in Drenthe, Flevoland en Gelderland was de kaart populair, daar werd hij het meest gebruikt. In Zeeland deed de jeugd er het minst mee. Per onderwijsniveau verschilden de uitgaven ook. Scholieren van het vmbo en havisten besteedden meer dan vwo’ers.

Bron: Het Parool

Afbeelding: www.cjp.nl

Lees ook:Cultuurkaart voor middelbare scholieren gered
Lees ook:Carnavalskoorts hoogste Boxmeer, Cuijk, Raamsdonksveer
Lees ook:Seksles?
Lees ook:300Etrofee voor talentvolle Flevo’s
Lees ook:Klassen op middelbare scholen te groot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>