Jeugd doet belachelijk gevaarlijke spelletjes

Stop teken treinrailsJongeren houden van grenzen opzoeken. Niet alleen thuis of op school door rebels te zijn, ook tijdens het spelen. Al kun je sommige bezigheden van de jeugd tegenwoordig geen spelletjes meer noemen. Veel lol is er namelijk niet aan. Sterker nog, het is levensgevaarlijk.

Als je moet wachten raak je verveelt, als je je verveelt, zoek je dingen op om te doen. Als het geen werken is, zijn het vaak spelletjes. Maar de spelen van tegenwoordig zijn niet altijd zonder risico.

Scholieren hebben een spannend spel ontdekt op de treinrails. Jeugdigen stappen bij station Krommenie-Assendelft op het spoor en wachten zo lang mogelijk met wegspringen als er een trein aankomt. Het station ligt tussen Alkmaar en Amsterdam en is een van de drukste van Nederland. Om de paar minuten passeert er wel een trein.

De spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gaat de jongeren flink aanpakken. Wanneer er nu jeugd op het spoor wordt betrapt, gaan ze mee naar het bureau voor een toekomstige ontmoeting met de officier van justitie. Uiteraard worden ouders ook ingelicht.

Al eerder werden er letterlijk levens op het spel gezet. Zo was in België het wurgspel jeu du foulard (spel met de sjaal) populair.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Zwaargewonde jongen gevonden op spoor
Lees ook:Vernielzuchtige jongeren in gevecht met politie
Lees ook:Koninginnedag 2011: treinen alcoholvrij
Lees ook:22-jarige komt om bij treinongeval
Lees ook:‘Straks ben jij een steak tartaar’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>