Wie krijgt jouw stem?

Tweede kamerNog een dikke twee weken en dan mag de bevolking kiezen wie zij het liefst het land laten besturen. Als het aan jongeren ligt zijn dat niet de nieuwe jongerenpartijen maar liever D66 of GroenLinks.

Alle moeite die BNN ook doet met hun jongerenpartij Lijst 17, op jongeren zelf maakt het weinig indruk. Volgens onderzoek van het Top-X panel van EenVandaag zegt slechts 8 procent van de jongeren met een stempas te gaan stemmen op een jongerenpartij.

De helft van de  ondervraagden ziet de oprichting van de partij van BNN vooral als een stunt. Driekwart vindt een afvalrace op tv geen goede manier om een politieke partij op te richten.

Betrouwbaarder zijn D66 en GroenLinks. Zij hebben nog het beste met de jongeren voor. Ook de VVD, PvdA en PVV kunnen rekenen op een groot aantal stemmen van jonge stemgerechtigden.

Stemmen, altijd lastig. Ben jij er al uit?

Bron: Top-X

Lees ook:Jongeren kiezen voor de ‘looks’ van Wouter Bos
Lees ook:Jongeren verdeeld over belang jongerenpartijen
Lees ook:Trots Op Nederland lanceert jongerenpartij
Lees ook:Ga jij dinsdag ook stemmen?
Lees ook:Nieuwe jongerenpartij van Lijst 0 heet LEF

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wie krijgt jouw stem?

  1. Pingback: Wilders scoort goed bij jongeren | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>