Vakantiebaan levert minder op

Foto: Privébezit

Foto: Privébezit

In de zomer hebben veel jongeren het druk met vakantie vieren en geld verdienen voor die vakantie. Even bikkelen voor een zakcentje erbij.  Maar dit jaar moet er harder gebikkeld worden voor de centjes dan vorig jaar, dat blijkt uit landelijk onderzoek van vakbond CNV Jongeren.

Veel jongeren zullen hard moeten werken om hun gehoopte geld binnen te krijgen. De helft van de jongeren met een vakantiebaantje werkt voor het minimum uurloon of minder. Vorig jaar was dat nog een derde van de jongeren.

Waarom er beknibbeld wordt op de jonge werkers is niet helemaal duidelijk. Vakbondsvoorzitter IJmert Muilwijk wijst op de economische crisis, wellicht dat werkgevers daarom de portemonnee wat meer dichthouden.

Natuurlijk zijn er ook sectoren waar alles goed geregeld is en jongeren genoeg geld krijgen. Bijvoorbeeld de horecagelegenheden in Zeeland en de tuinbouwsector.

Wil jij weten hoe jouw werkgever zijn zaakjes geregeld heeft? Test het  eens op www.vakantiebaantje.com

Bron: BN de Stem

Lees ook:Heb jij je vakantiebaan Lekker Geregeld? Ontdek het en win!
Lees ook:Money, money, money!
Lees ook:Jongeren Zuid-Europa zwaar getroffen door crisis
Lees ook:Deel jongeren heeft geen probleem met zwart werken
Lees ook:Cash Cookies op Hyves

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>