Meer plek voor verslaafde jongeren

Lint doorknippenEen verslaving zit in een klein hoekje en er zijn zoveel dingen waar je verslaafd aan kunt raken dat de verslavingsklinieken al snel volstromen. Verslaafde jongeren hebben er in ieder geval weer een plekje bij. Tactus Verslavingszorg opent maandag 30 augustus in Wapenveld een nieuwe jeugdverslavingskliniek.

Gokken, roken, gamen, drugs, alcohol en zelfs seks. Als jongere heb je heel wat verleidingen te weerstaan. Lukt dat of kun je er met mate gebruik van maken dan is er vaak niets aan de hand. Lukt dat niet en heb je steeds meer nodig en raak je de controle kwijt, dan heb je een probleem. Namelijk een verslaving.

Er zijn steeds meer jongeren die er een oplopen en om hen te helpen zijn er speciale jeugdverslavingsklinieken waar hopelijk de problemen verholpen worden. Een jongere zal een week tot zes maanden in de kliniek verblijven. Daar wordt er natuurlijk gewerkt aan de verslaving maar daarnaast zijn de jongeren ook bezig met andere vaardigheden. De ouders spelen bij de opname een belangrijke rol en worden dan ook bij de behandeling betrokken.

In de nieuwe kliniek is ruimte voor 24 jongeren. Op het moment van de opening zijn er inmiddels zes plaatsen van bezet.

Bron: De Stentor

Lees ook:Steeds meer gameverslaafden
Lees ook:Hulp voor gameverslaafden
Lees ook:Gameverslaving of hobby? Test je gamegedrag online
Lees ook:Laatste kans voor verslaafden…
Lees ook:Jongere aannemen, geld innen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meer plek voor verslaafde jongeren

  1. creditcard casinos

    Verslavingen zijn er al snel, vooral als je bijvoorbeeld gokspellen online speelt en het blijkt dat je er goed in bent of veel geld mee verdient.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>