Druppende kraan ‘voorlopig’ meest irritante geluid van Nederland

oor jeroenWord jij in de klas helemaal gek van die vent voor je die continue met zijn pen zit te klikken of dat meisje naast je die ongedurig met haar nagels op het tafelblad tikt? Irritante geluiden zijn overal maar welke is nu het meest vervelend?

In de strijd staan momenteel drie herkenbare irritante geluiden aan top. Een druppende kraan is vooralsnog het meest irritante geluid van Nederland.  Zo blijkt uit de top 3 van de meest irritante geluiden. Op nr. 2 staat een borende tandarts, met een zware dreun. En op nr. 3 een piepende/krakende deur.

Via www.irritantgeluid.nl kun jij je ‘meest ergerlijke geluid’ uploaden en kunnen anderen er op stemmen. Dat heeft tot nu toe deze top 3 opgeleverd, maar… de verschillen zijn klein. Misschien wordt toch nog een outsider, zoals de befaamde drilboor de winnaar. De stemmer bepaalt wie deze ‘spannende strijd’ wint. Uiteindelijk worden op 18 oktober tien geluiden die de meeste stemmen hebben gekregen vertaald naar nominaties. Na een intensieve ‘irritatietest’ wordt op 25 oktober bepaald welk geluid ‘Neerlands meest irritante’ is.

Wie aan de actie meedoet, krijgt de kans zijn of haar meest irritante geluid te promoten via Hyves, Facebook, Twitter, Youtube en e-mail. Dit om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen, om zodoende de hoofdprijs in de wacht te slepen, te weten: een heerlijk rustige vakantie op een eiland in de Stille Oceaan. (Ook lekker).

De wedstrijd maakt deel uit van de landelijke campagne ‘Het meest irritante geluid van Nederland’. Deze is een initiatief van Herriestoppers (zachte oordoppen). Volgens Roger van Meer van Herriestoppers worden mensen dagelijks geconfronteerd met allerlei irritante geluiden. “De campagne bevat een wedstrijdelement, maar is ook bedoeld om  aandacht vragen voor het effect van geluiden op ons gehoor. Zo kan bijvoorbeeld het vier minuten laten draaien van een cirkelzaag, zonder daarbij gehoorbescherming te dragen, het gehoor beschadigen. We hopen dat de actie veel irritante geluiden oplevert, maar daarnaast bewustwording creëert ten aanzien van het effect van irritant geluid en het nut van gehoorbescherming.”

Een druppende kraan is vooralsnog het meest irritante geluid van Nederland. Zo blijkt uit de top 3 van de meest irritante geluiden. Op nr. 2 staat een borende tandarts, met een zware dreun. En op nr. 3 een piepende/krakende deur. Via www.irritantgeluid.nl kunnen mensen ‘hun meest ergerlijke geluid’ uploaden en kunnen anderen er op stemmen. Dat heeft tot nu toe deze top 3 opgeleverd, maar… de verschillen zijn klein. Misschien wordt toch nog een outsider, zoals de befaamde drilboor de winnaar. De stemmer bepaalt wie deze ‘spannende strijd’ wint. Uiteindelijk worden op 18 oktober tien geluiden die de meeste stemmen hebben gekregen vertaald naar nominaties. Na een intensieve ‘irritatietest’ wordt op 25 oktober bepaald welk geluid ‘Neerlands meest irritante’ is.

Wie aan de actie meedoet, krijgt de kans zijn of haar meest irritante geluid te promoten via Hyves, Facebook, Twitter, Youtube en e-mail. Dit om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen, om zodoende de hoofdprijs in de wacht te slepen, te weten: een heerlijk rustige vakantie op een eiland in de Stille Oceaan. De wedstrijd maakt deel uit van de landelijke campagne ‘Het meest irritante geluid van Nederland’. Deze is een initiatief van Herriestoppers (zachte oordoppen). Volgens Roger van Meer van Herriestoppers worden mensen dagelijks geconfronteerd met allerlei irritante geluiden. “De campagne bevat een wedstrijdelement, maar is ook bedoeld om aandacht vragen voor het effect van geluiden op ons gehoor. Zo kan bijvoorbeeld het vier minuten laten draaien van een cirkelzaag, zonder daarbij gehoorbescherming te dragen, het gehoor beschadigen. We hopen dat de actie veel irritante geluiden oplevert, maar daarnaast bewustwording creëert ten aanzien van het effect van irritant geluid en het nut van gehoorbescherming.”

Lees ook:Alleen jongeren kunnen deze mug horen!
Lees ook:Maarten van der Weijden verslaat Sylvie Meis
Lees ook:Cijfers gehoorschade door harde muziek verontrustend
Lees ook:Hè? Wat?!
Lees ook:FIFA World Cup Trophy Tour in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>