Veel jonge meiden bang in eigen buurt

scared‘s Avonds alleen terug fietsen van een vriend(in) naar huis eng? Je bent niet de enige die daar zo over denkt. Veel meiden voelen zich ‘s nachts niet veilig in hun eigen buurt of in het centrum van hun stad of wijk.

Ruim de helft van de meiden blijft ‘s avonds liever binnen dan dat ze de deur uitgaan. Ze zijn bang in hun eigen wijk. Dat blijkt uit onderzoek van de ontwikkelingsorganisatie Plan.Vijfhonderd meisjes tussen de 11 en 18 jaar deden mee aan het onderzoek. Daaruit bleek dat meer dan de helft van de ondervraagde meisjes het eng vindt ‘s avonds door hun eigen buurt te lopen. Een nog grotere groep vindt het eng ‘s avonds door de stad te reizen.

Dat is ook niet zo raar als je erachter komt dat veertig procent van de ondervraagden iemand kent die weleens mishandeld is. Daar zit je niet op te wachten en vooral ‘s avonds, zo in het donker is het angstgevoel groot.

De helft van de ondervraagde dames vindt dan ook dat er in de wijk aanpassingen moeten komen om het veiligheidsgevoel te verbeteren. Zo denkt 70 procent dat een buurtwacht kan helpen het angstgevoel weg te nemen. Ook betere verlichting in de stad zou hieraan meehelpen.

En jij? Ben jij bang ‘s avonds? En wat moet er volgens jou aan gedaan worden?

Bron: AD

Lees ook:Bijna helft tienermeiden nog maagd
Lees ook:Nederlandse meisjes willen ook anorexiawet
Lees ook:Strakke buikjes, slanke benen en het photoshop-keurmerk
Lees ook:Meerderheid jongeren vindt zichzelf te dik, 15% overgewicht
Lees ook:Jongeren verwachten nog steeds gouden bergen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>