De toekomst van jongeren in de portemonnee

Foto: Privébezit

Foto: Privébezit

Jongeren willen hun tijd zoveel mogelijk vullen met leuke dingen. School is een verplichting en dat valt daardoor in hun takenpakket maar in de vrije tijd houdt de jeugd zich bezig met allerlei soorten vermaak. Gamen, sporten, shoppen en stappen. En hoe ze dat betalen? Met een beetje hulp van pap en mam en een baantje in het weekend. Maar de financiële toekomst loert, staan jongeren daar bij stil?

Je zou denken van niet, toch zijn jongeren wel degelijk bezig met hun financiën en ook met die van later. Jongeren houden weliswaar niet allemaal een inkomsten- en uitgaventabel bij, ze sparen wel (een op de vijf)  en leggen geld opzij voor dingen die zij belangrijk vinden zoals een leuke studie, vakanties of onvoorziene omstandigheden. Zo blijkt uit onderzoek van MTV Networks in samenwerking met LIMRA en InSites Consulting.

Aan het onderzoek deden 550 jongeren van 16 tot 25 jaar mee waardoor er een beetje meer duidelijkheid is over de financiële situatie van jongeren en hoe zij hiermee omgaan. Jongeren denken qua financiën aan de toekomst maar maken zich toch ook wel eens zorgen. Het verliezen van een baan of de financiële crisis houdt de gemoederen wel bezig.

Verzekeringen en het pensioenfonds liggen ver van de jongeren vandaan. Verzekeringen zijn ingewikkeld en de meeste jongeren zijn van mening dat zij die nog niet nodig hebben aangezien er weinig verantwoordelijkheid op hun schouders rust. Het pensioenfonds ligt nog zo ver in de toekomst dat jongeren zich er niet zo mee bezig houden. Wel beseffen ze de voordelen van het ‘niet meer werken’, de vrije tijd, rust en mogelijkheid om leuke dingen te ondernemen.

Bron: Eufin

Lees ook:“Wat zie je er toch lekker uit” beter dan seks
Lees ook:Jongeren (te) optimistisch over eigen financiële toekomst
Lees ook:20 procent minder te besteden!?
Lees ook:Facebook slecht voor leerprestaties
Lees ook:Jongeren verwachten nog steeds gouden bergen

1 Reacties // Reageer

One thought on “De toekomst van jongeren in de portemonnee

  1. portemonnee

    Ik heb de indruk dat veel jongeren tegenwoordig bewust met geld omgaan. Shirley

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>