Mobiel internet belangrijk voor jongeren

Foto: Privébezit

In de schoolpauzes even snel je netwerksites bij langs, je mail checken en op internet vlug de laatste dingetjes opzoeken voor de presentatie die je de volgende les gaat houden. Heb je een mobiele telefoon met internetverbinding dan gaat er een wereld voor je open. Alle info is binnen handbereik. En dat vinden jongeren verdraaid handig!

Uit een onderzoek van Opera onder 300.00 gebruikers van Opera mini, een internetbrowser voor op je mobiel, bleek dat jongeren tussen de 18 en 27 jaar maar al te blij zijn met het technische snufje op hun telefoon. Mobiel internet wordt voor hen steeds belangrijker. Veel gebruikers van deze internetbrowser gebruiken de toegang tot het wereldwijde web vaker dan ze op de laptop of pc doen.

Vooral in Nigeria, Indonesië en Zuid-Afrika blijkt het mobiel internetten een belangrijk begrip. Maar liefst 90 procent van de ondervraagden daar geeft aan vooral mobiel internet te gebruiken. Opvallend is dat juist de landen waar veel jongeren een smartphone hebben en het internetten dus ontzettend gemakkelijk is, juist een stuk minder mobiel surfen.

En jij? Surf je vaker op de pc of op je mobiel?

Bron: Connexie.nl

Lees ook:Mobiele trends verschillen per land
Lees ook:Internet op mobiel populair onder jongeren
Lees ook:Nederlander voorzichtig met mobiel internet in buitenland
Lees ook:Mobiel internet tijdens wintersport populair onder jongeren
Lees ook:Jongeren grootste groep gebruikers mobiele apparaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>