Internet op mobiel populair onder jongeren

mobiel-filmen

Foto: Irene Koster

Heb jij ook zo’n gave telefoon met qwerty-toestenbord en e-mail functie? Dikke kans dat je er dan ook internet op hebt gezet. Je bent zeker niet de enige. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat bijna de helft van de jongeren tussen de 15 en 25 jaar gebruik maakt van internet op de telefoon. Dat is veel meer dan vorig jaar, toen nog maar 20 procent van de jongeren internette op hun mobiel.

Toegegeven, het is soms ontzettend handig om het wereldwijde web dicht bij je te hebben. Even snel iets opzoeken is in een oogwenk gebeurd. Prettig, als je in de trein zit en geen idee hebt waar je ook al weer moest overstappen. Of wanneer je verdwaald bent en de juiste route nodig hebt.

Waarschijnlijk is de stijging te verklaren doordat alle providers gebruik maken van flatfee data-abonnementen. Dat betekent dat je niet meer per megabyte betaalt maar dat je gebruik kunt maken van een dienst voor een bepaald bedrag per maand. In dit geval internet. Ook zijn er nu veel meer telefoons bijgekomen waarop internetten heel soepel gaat. Geen geklooi meer met t9 of drie keer op een toets drukken voor je één letter in beeld hebt.

En jij? Internet jij veel op je mobiel? Doe de poll!

Lees ook:Jongeren willen overal, onbeperkt online met smartphone
Lees ook:Mobiel internet niets voor tienermeiden
Lees ook:ADV: Altijd online met sim only + internet
Lees ook:Mobiel internet belangrijk voor jongeren
Lees ook:Mobiel internet tijdens wintersport populair onder jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>