Kiezen is een kwaal

Studeren of werken, studie A of Studie B, wel bij een studentenvereniging of toch maar niet? Als jongere heb je heel wat te kiezen. Soms zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Kiezen is een kwaal.

Vanaf het moment dat je een beetje verstandig begint te worden volgen de keuzes zich in rap tempo op. Al op de middelbare school begint het. Welk vakkenpakket kies je? Wat wil je bereiken in de toekomst en hoe ga je daar mee om?

Hoe meer keus, hoe beter. Zo denkt men. Maar kiezen kan een echte kwaal zijn, zeker als je het niet kan. Zoals Leah bijvoorbeeld. Zij wil niet kiezen om maar niets te hoeven missen. Op www.durftedenken.nl, een initiatief van HUMAN, komt het thema ‘kiezen’ veelvuldig aan bod. In video’s laten de jonge filmmakers zien wat keuze angst is en hoe jongeren daarmee om gaan.

Bij deze een voorproefje!

Kan jij wel kiezen?

Video afkomstig van www.durftedenken.nl, gemaakt door Tobias van der Valk en Bobbie Roelofs

Afbeelding: the_moment (via everystockphoto)

Lees ook:Kiezen is een kwaal: deel 2
Lees ook:Kiezen kun je leren
Lees ook:Het leven na de examens
Lees ook:Kiezen maakt jeugd depressief
Lees ook:HBO studenten niet klaar voor arbeidsmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>