Dertienjarige knul schiet vuilnisman neer

Een 13-jarige jongen uit Almere is gisteren aangehouden omdat hij met een luchtdrukgeweer op mensen zat te schieten. Hij beschoot een vuilnisman die in de buurt aan het werk was, de man raakte lichtgewond.

Vanuit een woning schoot de jongen gericht op de vuilnisman. De man kon ter plaatse door ambulancepersoneel geholpen worden. De jongen is aangehouden en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Zijn vader kon hem later die dag van het politiebureau ophalen.

Gistermiddag waren in Almere meer incidenten met luchtdrukgeweren. Naast de 13-jarige jongen werden ook een 51-jarige vrouw en vier jongens van 15 en 16 jaar aangehouden nadat zij met een gassdrukrevolver geschoten hadden. De politie trof het wapen en de munitie aan in het huis van de vrouw, nam deze in beslag en hield de verantwoordelijke personen aan.

Bij deze laatste schietpartijen raakte niemand gewond.

Bron: NU.nl
Foto: By Michał460 (Own work(own work by uploader)) [Public domain], via Wikimedia Commons

Lees ook:Tieners aangehouden met luchtdrukpistool
Lees ook:Jongen (14) loopt met vuurwapen op zak
Lees ook:Jonge inbreker verliest nep-pistool voor politiebureau
Lees ook:Vier jongens neergestoken
Lees ook:Jongens op de bon vanwege wapen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>