Gepland gevecht tussen scholieren Veendam bekend bij politie

In Veendam is het hommeles tussen twee scholen. Leerlingen van het Winkler Prinscollege en het Ubbo Emmiuscollege willen de vete collectief uitvechten. Een stilzwijgende afspraak staat, vrijdag zouden er grote groepen met elkaar op de vuist gaan.

Hoe stilzwijgend de afspraak waarschijnlijk ook geweest is, de politie in Veendam heeft het gerucht inmiddels achterhaald. Via Twitter proberen buurtagenten de ruzie tegen te houden. De plannen van de leerlingen zijn dus allang niet onbekend meer.

Via de sociale media probeert de politie een grote confrontatie tussen de twee scholen uit de weg te gaan en het is meteen een waarschuwing. Jongeren zullen in de gaten gehouden worden en mocht het toch tot een gevecht komen dan zal de politie met harde hand ingrijpen.

De ruzie ontstond bij een wilde staking afgelopen maandag. Zo’n twintig leerlingen van het Winkler Prins verlieten toen hun school om naar het Ubbo Emmius te gaan. Een docent en conciërge wilden niet dat de groep stakers de school binnenkwam en hielden de groep tegen, hierbij vielen rake klappen.

Bron: Telegraaf
Afbeelding: By jara 172 (de mi casa) [GFDL or CC-BY-SA-3.0-2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Meisje (17) slaat ruit eetcafé in
Lees ook:Jongen steekt leerling met schroevendraaier in hoofd
Lees ook:Meer jongeren van school gestuurd
Lees ook:Scholieren best tevreden over hun school
Lees ook:Zoektocht naar de leukste middelbare school van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>