Minder hiv onder jongeren

Onveilige seks of drugsgebruik met smerige naalden, we weten allemaal wat voor nare gevolgen dat kan hebben. Aids is wereldwijd een groot probleem maar gelukkig gaat het onder jongeren de goede kant op. In tien jaar tijd is het aantal seropositieve jongeren tussen de 15 en 24 jaar met twaalf procent gedaald.

Dat wil niet zeggen dat de aids-problematiek op zijn retour is. Momenteel zijn vijf miljoen mensen drager van het aidsvirus, vier miljoen daarvan bevinden zich in Sub-Saharisch Afrika. Iedere dag raken nog 2.500 mensen met aids besmet. Toch is het positief nieuws dat uit een rapport van Unicef blijkt want in 2001 was het aantal jongeren met aids veel hoger.

De seksualiteit die op vroege leeftijd ontluikt en drugsgebruik zijn de voornaamste oorzaken van het grote aantal aidspatiënten. Het treft overigens vooral vrouwen. Zestig procent van de jongeren die het aidsvirus bij zich dragen zijn vrouw.

Bron: De Standaard

Lees ook:Unicef wil aantal HIV-besmette jongeren terugdringen
Lees ook:Ook jongeren aan de soa-test
Lees ook:Verantwoordelijke voor talentontwikkeling ontbreekt vaak
Lees ook:Aantal slimmerds in Nederland groeit
Lees ook:Habbo in de strijd tegen aids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>