Intelligentietest voor criminele jongeren?

In de bak kom je niet zomaar. Is het toch raak dan heb je vaak iets goed verpest. Maar zijn criminele jongeren alleen maar ontspoord of heeft een groot deel van hen een verstandelijke beperking? De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming zou het graag uitzoeken.De staatssecretarissen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en van Veiligheid en Justitie hebben de komende tijd weer een nieuwe kwestie om over na te denken. De criminele jongeren in Nederland. Daar zijn er nogal wat van en hun problemen zijn niet mis. Niet alleen zijn de delicten die ze plegen fout maar wellicht zit er ook mentaal iets verkeerd.

De Raad adviseert de jongeren die zich in het criminele circuit bevinden te testen op hun intelligentie. Door deze tests zal blijken of de jongeren puur agressief zijn of dat er misschien meerdere problemen spelen zoals een verminderde intelligentie en wellicht een verstandelijke beperking. Met deze informatie op zak kan ook de aanpak van dit soort jongeren anders worden vormgegeven.

Een licht verstandelijke beperking onder criminele jongeren is geen zeldzaamheid. Vooral de jongeren die jeugd-tbs krijgen of vaak in herhaling vallen qua misdaden hebben vaker psychische problemen.

Herschreven via NU.nl

Lees ook:Beperkte jongeren laten zien wat ze kunnen
Lees ook:Feest voor (licht) verstandelijk gehandicapte jongeren in Ede
Lees ook:Johnny de Mol laat dromen uitkomen in ‘SynDROOM’
Lees ook:Minder criminele jeugdbendes in Nederland
Lees ook:Scholieren ervaren zelf een handicap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>