15-jarige mag langer doorwerken

Vakantiewerk als 15-jarige? Dan kan je vanaf 1 augustus nog meer uren maken. De Arbeidsinspectiedienst breidt de werktijden van jongeren van deze leeftijd uit tot 21.00 uur in plaats van de huidige 19.00 uur.

Als 15-jarige mag je nu officieel tot 19.00 uur werken maar werkgevers houden zich lang niet altijd aan de regeltjes. Volgens een rapport van de Inspectie komt het regelmatig voor dat werkgevers de jonge arbeidskrachten langer laten doorwerken dan is toegestaan. Ook bij 16- en 17-jarigen gebeurt dat, zij moeten na 23.00 uur soms nog door terwijl dat officieel niet is toegestaan.

Qua werkomstandigheden is het over het algemeen wel goed in orde. Alleen enkele bedrijven in de land- en tuinbouw kregen op zijn kop. Tijdens extra controles bleek dat de helft van de bedrijven jongeren van 13 tot 15 jaar oud met bespoten gewassen liet werken.

Bron: NOS

Lees ook:Meer jonge moslims ‘getrouwd’
Lees ook:Nederlandse jongeren zijn minst vaak dronken
Lees ook:Zweepslagen voor docent en scholiere met verhouding
Lees ook:UWV zet in op meer banen voor jonggehandicapten
Lees ook:Jonge werknemers supermarkten lopen heel wat mis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>