Vrouwen: tv in slaapkamer funest voor seksleven

Meer dan de helft van de Nederlanders (52%) heeft een tv in de slaapkamer staan. Maar is dit wel verstandig? Uit onderzoek van Coolblue blijkt dat vooral Nederlandse vrouwen de tv uit de slaapkamer willen bannen. Maar liefst 67% geeft aan dat een tv in de slaapkamer slecht is voor hun seksleven.

Mannen denken daar opvallend genoeg heel anders over: 52% vindt een tv op de slaapkamer juist goed voor hun seksleven. Van de mannen vindt 61% een tv op de slaapkamer ook goed voor hun relatie. Vrouwen zijn het hier niet mee eens, 54% van de vrouwen ziet geen voordelen van een tv in de slaapkamer voor hun relatie. Mannen en vrouwen liggen wel op een lijn over het feit dat géén tv in de buurt van het bed beter is voor de nachtrust.

72% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een LED, LCD of Plasma TV. Waar het LCD scherm het vorig jaar nog won van LED en Plasma, draait het nu alleen nog maar om LED. Van de consumenten die recent een tv hebben aangeschaft, heeft maar liefst 65% hiervoor gekozen. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe tv geldt voor zowel mannen als vrouwen dat de prijs het zwaarst meeweegt in de keuze. Direct gevolgd door het formaat. Mannen én vrouwen hebben een voorkeur voor grote tv’s van 33 tot 45 inch (82 tot 114 cm). Welk merk de verkozen tv uiteindelijk heeft, is veel minder van belang, evenals de extra functies die er op zitten.

Voordat er een tv wordt gekocht, laten Nederlanders zich uitgebreid informeren over welke tv het meest geschikt is. Internet (54%) en de verkoper (55%) dienen als belangrijkste informatiebronnen, al geniet de laatste weinig vertrouwen. 40% van de mannen gelooft niet in zijn of haar expertise.

Tv-kijkend Nederland gebruikt de toeters en bellen van een nieuwe tv nog nauwelijks. Van alle extra functies die een nieuwe tv bezit wordt ‘good-old’ teletekst nog het meest gebruikt. En dan vooral door mannen (70%). Vrouwen blijven met 58% wat achter. Sowieso zijn mannen beter in het gebruik van extra functies dan vrouwen. Teletekst wordt gevolgd door Uitzending Gemist. Bijna een kwart van de Nederlanders maakt gebruik van deze functie. Opvallend genoeg is internet op de tv nog nauwelijks geland in de Nederlandse huiskamers. Slechts 10% maakt hier gebruik van, terwijl ruim een kwart (27%) van de consumenten dit wel een belangrijke eis vindt bij aanschaf van een nieuwe tv.

Lees ook:Smartphonegebruik jonge gebruikers minder ingeburgerd
Lees ook:Gigi Ravelli: onverzorgd haar = geen seks!
Lees ook:Ontevreden over seks; eind van relatie komt in zicht
Lees ook:Jongeren wantrouwen bankieren via mobiel
Lees ook:Teletekst populair bij jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>