Tieners aan hun lot overgelaten op digitale snelweg

Foto: Privébezit

Leraren en ouders laten kinderen aan hun lot over op de digitale snelweg, blijkt uit het laatste onderzoek van Leefritme Kenniscentrum. Bij de 12- tot 16-jarigen is hulp in het gebruik van social media en internet van een docent (3%) of ouders (10%) zeldzaam. Het gebruik van nieuwe media leidt bij eenderde van deze kinderen tot grote concentratieproblemen bij het maken van huiswerk. Daarom ondersteunt Vodafone ouders en kinderen met voorlichting en mobiele hulpmiddelen, zodat kinderen beter leren omgaan met nieuwe media en mobiele technologie.

Door de mobiele telefoon kunnen veel kinderen zich slechter concentreren op hun huiswerk. Met name muziek (53%), social media (46%) en chatten (34%) blijken grote aandachtstrekkers. Desondanks vinden kinderen zelf dat ze dit goed in de hand kunnen houden. Zo zet een deel van hen de mobiel uit, logt uit bij Facebook en houden ze hun internetgebruik met applicaties in de gaten.

“Vrijwel alle tieners beschikken over een mobiele telefoon. Dat is natuurlijk leuk en gemakkelijk, maar vergt ook discipline om er verantwoord mee om te gaan. De een kan dat beter dan de ander”, aldus Klaske de Jonge, directeur Corporate Affairs & Strategy bij Vodafone. “Daarom helpt Vodafone ouders met digitale hulpmiddelen die passen bij een opvoeding in de 21e eeuw. Middelen waarmee zowel ouders als kinderen zelf bepalen hoe ze beter leren omgaan met nieuwe media en mobiele technologie.”

Meer informatie over Kinderen veilig verbinden.

Lees ook:Gemakkelijk en veilig betalen met Wallie
Lees ook:Ouders begrijpen niet wat hun kind voor werk doet
Lees ook:Huiswerk op een netwerksite
Lees ook:Helft Nederlandse jeugd is Facebook-vrienden met ouders
Lees ook:Ouders, Facebook en privacy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>