Eindfeest 538 voor War Child zet Den Bosch op z’n kop

538voorwarchildDe 538 voor War Child actieweek is gisteravond feestelijk afgesloten in Den Bosch. Verschillende artiesten traden op en aan het einde van de avond kwam het fantastische nieuws dat er in één week tijd ruim 1,2 miljoen euro was opgehaald voor het goede doel. Een nieuw record! Blogger Irene Groenink was aanwezig bij het eindfeest.

“Den Bosch, zijn jullie klaar voor De Kraaien?!” Radio-dj Jeroen Nieuwenhuize kondigt de Haagsche jongens aan. Het publiek juicht. Den Bosch is er klaar voor, zo te horen. De Kraaien treden samen met dweilorkest Kleintje Pils op. Een leuke combinatie. Na twee nummers is het aan The Opposites om de Markt in Den Bosch op z’n kop te zetten. Zij presenteren onder andere hun nieuwe nummer ‘Sukkel voor de liefde’. De Amsterdamse rappers worden gevolgd door Kane.

Fans van Dinand Woesthoff, leadzanger van Kane, balen flink: de zanger is door een technische reden amper te verstaan. Toch slaagt de ‘U2 van Nederland’ erin om een goed feestje neer te zetten. Behalve de genoemde artiesten, waren er ook nog optredens van onder meer Sharon Doorson, Quintino en Gers Pardoel.

Tijdens de actieweek 538 voor Warchild zetten niet alleen artiesten, maar ook scholen, bedrijven en inwoners van de actiegemeentes zich in voor slachtoffers van oorlogsgeweld. Met het opgebrachte geld kunnen meer dan 100.000 kinderen geholpen worden. Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur van 538, zegt in een interview: “Hoe trots kun je zijn als het 538 team in staat is om zoveel kinderen in oorlogsgebieden te helpen en ook nog eens geweldige radio en televisie kan maken onder Siberische omstandigheden.”

Voor meer informatie of filmpjes van afgelopen week kun je kijken op www.538voorwarchild.nl.

Tekst en foto’s: Irene Groenink.

Lees ook:538JingleBall award party 22 december live op RTL 5
Lees ook:538 voor War Child week van start
Lees ook:Trijntje Oosterhuis, Kane, Gers en Blaudzun winnen Edison
Lees ook:Vandaag kick-off van actieweek 538 voor War Child
Lees ook:Next Generation #SYTYCD: Nederland barst van jong talent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>