Zonnebankje

Hoe ver wil je gaan om er goed uit te zien? Tegenwoordig is niks te gek, lijkt het wel. Hoewel aan plastische chirurgie veel risico’s zijn verbonden, wagen veel mensen toch de gok om een mooier lichaam te krijgen. Hetzelfde geldt voor een gebronsd kleurtje. Aan een kunstmatig kleurtje zijn namelijk ook risico’s verbonden. Volgens experts is een zonnebankje niet goed voor de gezondheid: naast vroegtijdige rimpels, krijg je vijf procent meer kans op huidkanker met een sessie van slechts tien a dertig minuten. Desondanks gaan nog steeds veel mensen naar de zonnebank. Een bruin kleurtje is mooi, maar er zijn veiligere manieren om een nepkleurtje te krijgen. Bovendien word je er op den duur weer lelijker van met die extra rimpels.

Lees ook:Gevaarlijk zonnen
Lees ook:Zonnebanken riskante bezigheid voor jongeren
Lees ook:Zonnebank enorm populair onder tienermeiden
Lees ook:PvdA zegt ja tegen zonnebankverbod
Lees ook:Studenten gaan voor meer dan een zes

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Zonnebankje

  1. Theresa

    Sinds ik “I know what you did last summer” vind ik zonnebanken echt eng, sowieso vind ik het nogal claustrofobisch om in zo’n ding te liggen. Je ziet ook vaker uit mensen hun ramen zo’n blauw zonnebankschijnsel komen, dus mensen hebben best vaak zoveel geld over om een eigen zonnebank te kopen! Wat er met hun huid gaat gebeuren…

      /   Reply  / 
  2. Melissa

    haha, ik ook sinds die film, wat toevallig :P maar ik doe het gewoon niet omdat ik geen rimpels of huidkanker wil

      /   Reply  / 
  3. Theresa

    En de zon werkt ook best goed eigenlijk :p
    Ik ging 1 zonnige dag de hele dag buiten dingen doen, en ik kreeg al een tintje! Maar elke dag dat doen is ook niet helemaal gezond..
    Maar goed, mensen hebben maar vreemde dingen over voor een mooier lichaam! :S

      /   Reply  / 
  4. Melissa

    inderdaad en wie bepaalt nou dat dat mooi is. Ik kan niet zo goed tegen de zon, ik word er moe van en ik neem dat gezeik van ‘goh je bent niet echt bruin’ maar voor lief. (Ik heb dit jaar niet zo’n zin om te bakken op ‘t strand)

      /   Reply  / 
  5. Theresa

    Iedereen probeer maar ‘perfect’ te zijn, echt zielig. Zolang je zelf maar tevreden bent en anderen er geen last van hebben!
    En als je een gezond aantal uur buiten zit hoef je niet eens meer ergens te gaan bakken. Moet je wel een tuin hebben natuurlijk ;)

      /   Reply  / 
  6. Melissa

    ja maar ze zijn niet tevreden! ;)

    enne ik heb een balkon maar bak al binnen 30 min. :S nou dan hoeft het voor mijn niet meer.

      /   Reply  / 
  7. Magali

    wit is ook mooi, denk maar aan Nicole Kidman… ik vind dat je moet zijn zoals je bent, als een Nederlandse vrouw te veel zonnebankjes neemt dan lijkt ze meteen aso. Als ze dan ook nog eens blond haar heeft.. wooh toppunt van aso-heid. Terwijl diegene misschien niet aso is? Ander voorbeeld: als je net iets teveel zonnebankjes hebt gehad en net de verkeerde haarkleur hebt dan denken mensen meteen dat je uit het oostblok komt..Als ik een kleurtje wil dan ga ik gewoon even met zon op het balkon liggen met een boek..

      /   Reply  / 
  8. Melissa

    vorig jaar was ik echt vaak naar ‘t strand. werd maar een beetje bruin en binnen een paar weken was ‘t weg. ik ga deze vakantie maar wat nuttigers doen :P

      /   Reply  / 
  9. Theresa

    ja sux hè… maar t is wel gezellig ;)
    Een jongen vertelde me ooit dat je naar het strand gaat om te zwemmen :) Mannen doen gelukkig niet zo irritant over uiterlijk..

      /   Reply  / 
  10. Melissa

    weet je hoe vies ons zeewater is :O nee bedankt

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>