Steek je sigaret maar buiten op

Weg met die vieze sigarettenstank. Ga maar eens een avondje stappen en je stinkt van top tot teen naar rook (en de volgende ochtend stinkt alles nog steeds even erg). Vanaf 1 juli 2008 is het verboden om in alle horeca te roken; als het aan minister Ab Klink van Volksgezondheid ligt dan. Het onderwerp wordt vrijdag in de ministerraad besproken. Geweldig voor de niet-rokers en wat minder voor rokers en de horeca.

Horeca Nederland deed nog een voorstel om cafés en discotheken in 2011 rookvrij te maken omdat ze nog ´niet klaar´ voor een verbod zijn. Daarnaast zou het omzetverlies betekenen voor de sector.

Dit is een geweldig idee van Klink. Wat is nou de moeite om even naar buiten te gaan…? Het is iets waar mensen gewend aan moeten raken. Toen ik in Canada was zou niemand het in zijn of haar hoofd halen om in een restaurant te roken! Daar is het namelijk overal verboden, zelfs in de buurt van een deur.

Het verbod zou dus omzetverlies betekenen voor de sector. Alsof rokers niet meer uitgaan omdat ze er niet mogen roken. Als je nergens mag roken, hebben ze geen andere optie. Dat wil Klink ook bereiken met het gehele verbod, door geen uitzonderingen te maken zijn alle regels meteen eens duidelijk.

Klink denkt wel aan rookruimtes. Antirookorganisatie Clean Air Nederland is blij met het hele idee maar vindt diee aparte rookhokken wat minder. Daar komen namelijk ook werknemers om schoon te maken.

Lees ook:Niet de leeftijdsgrens verhogen, maar duurdere sigaretten
Lees ook:Lastig, als je niet meer rookt
Lees ook:Nicolette Kluijver, Bibi en Yes-R tegen roken
Lees ook:Telefoonrekening vermindert rokende jongeren
Lees ook:Rokende jongeren zoeken elkaar op

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Steek je sigaret maar buiten op

  1. maarten

    hopelijk mogen/moeten ook joints uit de coffeeshops gerookt worden :)

      /   Reply  / 
  2. XXLiinn!

    Hehe ;; eindelijk ! kvin t eChtt maa smerig !

      /   Reply  / 
  3. Dj-chris

    Waardeloos voorstel van Minister Klink. Hij neemt gewoon voor hem de makkelijkste oplossing en denkt niet aan de 4 miljoen rokers in Nederland, en de Horeca ondernemers die er allemaal tegen zijn. Er waren meer oplossingen mogelijk. En met uitgaan, tja dat worden meer illegale houseparty’s, waar wel mag worden gerookt.

      /   Reply  / 
  4. Roland

    Vieze smokers

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>