Kunnen jongeren niet koken?

Het schijnt dat jongeren niet meer kunnen en willen koken. Willen is grootste reden denk ik dat de jeugd niet meer kookt. Uit onderzoek blijkt dat jongeren het liefst buiten de deur eten of een magnetronmaaltijd nemen. Binnen tien jaar wordt zelfs de helft van de maaltijden buiten de deur gegeten. ´Zeven dagen per week thuis koken doen zij echt niet meer´.´Zeven dagen per week thuis koken doen zij echt niet meer´, zegt de directeur van FSIN (het bedrijf dat het onderzoek heeft gedaan). Het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) denkt dat jongeren zelfs als ze getrouwd zijn nog steeds vasthouden aan het ´buiten de deur eten´. Dat krijg je, als je eraan gewend bent. Nederlanders besteden nu 19 miljard euro aan eten buiten de deur, en dat bedrag gaat alleen maar oplopen. Dat is ook niet zo raar. Sta je twee uur in de keuken voor iets dat in 10 minuten naar binnen werkt!!

Lees ook:Nooit meer koken is…meer seks?
Lees ook:Helft jongeren wil voor gezond gaan
Lees ook:Eet eens een boterham, ofzo
Lees ook:Scholieren die vis eten, presteren beter op school
Lees ook:Vrouwen vinden weekendje weg geen leuke verrassing

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kunnen jongeren niet koken?

  1. DJ-Chris

    Ze hebben niet voor niks de Snackbar uitgevonden…

      /   Reply  / 
  2. R

    Koken kan ik zeker te weten, en nog lekker ook, maar tijd speelt wel een belangrijke rol. Toch vind ik het belangrijk dat we weer wat extra tijd vrijmaken om weer te gaan koken met zijn allen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>