Oogproblemen: drie op de tien kinderen heeft er last van

De letters op het schoolbord niet kunnen lezen of moeite hebben met tv kijken. Uit onderzoek onder bijna 1.000 ouders met kinderen tussen de 6 en 12 jaar blijkt dat 3 op de 10 kinderen wel eens last hebben van oogproblemen. Wanneer een kind niet goed kan zien, is het noodzakelijk om hier zo snel mogelijk achter te komen.

Kinderen kunnen namelijk ook last krijgen van hoofdpijn vermoeidheid en wazig zien en dit kan de concentratie op school hinderen Het is dan ook belangrijk om de ogen van kinderen regelmatig te laten checken. En wat is dan een beter moment dan aan het begin van het nieuwe schooljaar? Specsavers organiseert daarom aan de start van het nieuwe schooljaar door het hele land gratis oogchecks voor kinderen.

22 procent van de kinderen tussen de 6 en 12 jaar draagt een bril of lenzen. Onder de groep zonder bril of lenzen, lopen er echter ongemerkt nog genoeg kinderen rond die niet goed kunnen zien. Een kwart van de kinderen geeft namelijk aan het liever niet aan andere mensen te vertellen wanneer zij moeite hebben om dingen scherp te zien. Problemen met scherp zicht doen zich vooral voor op school. Meest genoemde problemen zijn het niet kunnen lezen van het schoolbord (70,5 procent) of het computerscherm (19 procent).

“Het is belangrijk om de ogen van kinderen regelmatig te laten controleren. Tot hun zesde worden de ogen van kinderen intensief gecheckt, door het consultatiebureau en later de schoolarts. Maar ook na die leeftijd kan een kind minder gaan zien”, zegt Ingrid Kersting, woordvoerder van Specsavers. “Wanneer kinderen weer naar school gaan, dan merken ze dat ineens. Bijvoorbeeld wanneer zij niet meer goed kunnen volgen wat op het schoolbord wordt geschreven of bij het sporten het doel niet meer kunnen zien. Om aan de start van het schooljaar extra aandacht te vestigen op dit probleem, organiseren we door heel Nederland speciale oogchecks voor kinderen. In grote steden zetten we een speciale oogcheck-tent op, waar alle kinderen uit de omgeving langs kunnen komen om hun ogen te laten checken. Uiteraard kan iedereen – dus ook kinderen – het hele jaar langskomen voor een gratis oogtest in één van onze winkels.”

Lees ook:PvdA wil ict-bekwaamheid leraar vastleggen in de wet
Lees ook:Veel jongeren in de schoolbanken
Lees ook:Tieners gaan voor grote ogen
Lees ook:Kantine verleidt jongeren tot vette snacks
Lees ook:Politiek wil maatschappelijke stage wegbezuinigingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>