Zelf betalen: opname na coma-zuipen en behandeling SOA

eenvandaagAls Herre Kingma het mag bepalen dan moet iedereen die door eigen toedoen in het ziekenhuis komt, voortaan zelf bepalen. Denk bijvoorbeeld aan een SOA-behandeling na onveilig vrijen, maar ook als je een verkeersongeluk krijgt door te hard rijden. Dat zegt hij vanavond in een interview met EenVandaag.

Kingma is de voormalig Hoofdinspecteur voor de Volksgezondheid en scheidend directeur van het Medisch Spectrum Twente. Vorig jaar wilde Kingma coma zuipende jongeren zelf de ziekenhuisopname laten betalen. Nu breidt hij dat uit met andere vermijdbare schade ontstaan door te hard rijden of onveilig vrijen.

Kingma: “We zeggen telkens dat alle risico’s verzekerbaar moeten blijven maar nu we tegen snel stijgende kosten in de zorg oplopen, moet je onder ogen zien dat schade die je jezelf aandoet, je die zelf ook tenminste voor een deel moet gaan betalen.”

Vanavond bij EenVandaag om 18.15 uur op Nederland 1.

Lees ook:Consumentenbond in de bres voor downloadende jeugd
Lees ook:Jonge automobilisten worden bij schade harder gestraft
Lees ook:Bijna 400 jongeren bezoeken soa-testdag in Brabant en Zeeland
Lees ook:Kluns richt voor 400.000 euro schade aan
Lees ook:Studenten overwegen kortere studie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>