Jongeren vinden ‘Mama Tandoori’ het leukst

Foto: Privébezit

Ernest van der Kwast weet hoe hij de dingen op papier moet zetten voor jongeren. Hij won deze week de Publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011 met zijn boek ‘Mama Tandoori’.

In het boek Mama Tandoori beschrijft van der kwast zijn jeugd, het gezin waar hij opgeroeide en natuurlijk zijn moeder. Die heeft nogal wat rare trekjes, zo weet ze overal op af te dingen. Niet alleen op grote dingen maar zelfs op kipfilet weet ze te besparen. Gierig, bazig en soms onuitstaanbaar maar vooral behoorlijk grappig.

Vonden de jonge lezers tenminste want tot eind april kon er gestemd worden twintig boeken die in 2010 verschenen. De top drie na 7000 stemmen bestond uit Soldaten huilen niet van Rindert Kromhout, Will Grayson, Will Grayson van John Green & David Levithan en Mama Tandoori van Ernest van der Kwast.

De DJP-vakjury had overigens een andere mening. Zij kozen voor De hemel van Heivisj van Benny Lindelauf als beste boek in de categorie Nederlandstalig.

Bron: Jongerenliteratuurplein

Lees ook:Schrijfwedstrijd Write Now! Deadline 1 april!
Lees ook:Jonge Jury met neus in de boeken
Lees ook:Het beste jeugdboek is weer van Francine Oomen
Lees ook:Lees Harry Potter op je mobiel
Lees ook:Harry Potter 300 miljoen keer verkocht

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jongeren vinden ‘Mama Tandoori’ het leukst

 1. daan

  Dat geen van de populaire jongerenboeken op de lijst van de jury zou voorkomen is niet juist: Mama Tandoori stond op de longlist, evenals Will Grayson Will Grayson. Een plaats op de longlist betekent een hoge waardering van de jury.

    /   Reply  / 
 2. daan

  Ik had mij vergist: ook Rindert Kromhout stond op de longlist. 3 uit 3 dus!

    /   Reply  / 
  1. Irene Koster Auteur

   Ik heb het inmiddels aangepast.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>