Steeds meer werknemers stelen van hun baas

Steeds meer werknemers worden op staande voet ontslagen wegens diefstal of fraude op de werkvloer. Dat blijkt uit cijfers van twee grote rechtsbijstandsverzekeraars: Achmea en DAS. Zij wijten de toename aan de economische crisis; werknemers komen daardoor eerder in de verleiding te stelen van de baas. Daarnaast letten werkgevers scherper op hun personeel, aldus EenVandaag.

Uit de cijfers van Achmea Rechtsbijstand blijkt dat het aantal ontslagen door diefstal en interne fraude met ruim 13 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. DAS zag het aantal ontslagen op staande voet de afgelopen drie jaar met bijna een kwart toenemen. Volgens de rechtsbijstandverleners vormen de ontslagzaken op staande voet maar het topje van de ijsberg. Vaak wordt besloten de arbeidsovereenkomst ‘in onderling overleg’ te beëindigen.

Platform Detailhandel en Transport en Logistiek Nederland proberen zich te wapenen tegen stelend personeel door het aanleggen van zwarte lijsten. Aangesloten leden kunnen frauderende werknemers opnemen in een waarschuwingsregister. Momenteel zijn er circa 2.000 mensen in opgenomen. Zij blijven daar 2 tot 4 jaar in vermeld. De detailhandel begon met het register uit onvrede over de politie, die aangiftes niet opnam of zaken liet liggen.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl.

Lees ook:Personeel in gesloten jeugdinstellingen heeft het zwaar met jongeren
Lees ook:Carnavalsverenigingen zien jongeren toestromen
Lees ook:Scholieren maken van een vijf een acht
Lees ook:Twee derde jeugd is lid van bibliotheek
Lees ook:Gehandicapt meisje zit uren in loeihete bus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>