Onthaasten met in A Time Lapse van Ludovico Einaudi

in a time lapseKrijg jij ook wel eens iets spontaan in je schoot geworpen? Iets waarvan je niet weet wat het is, hoe het zal klinken of wat voor gevoel het bij je op gaat wekken? Iets aparts? Misschien zelfs wel iets bijzonders? Dat had ik onlangs met de nieuwste album van Ludovico Einaudi: In a Time Lapse. Alweer het elfde werk van de Italiaanse componist en pianist, wiens muziek ook schitterde in de film Intouchables en de Britse tv-serie Top Gear.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor het beluisteren van In a Time Lapse mijn bedenkingen had. Klassieke muziek, zelfs de eigentijdse variant ligt normaal gesproken ‘way out of my comfortzone’. Maar vanaf de eerste klanken van het nummer Corale tot en met het laatste nummer Burning heb ik genoten van Ludovico Einaudi. Zo zeer genoten zelfs dat ik moeite heb om één favoriet nummer aan te wijzen. Want voor mij steken er zeker twee nummers bovenuit.

Het eerste is Discovery At Night, een speels, dromerig en nieuwsgierig makend nummer. Alsof je langzaam danst met een zeer aantrekkelijke onbekende en langzaam maar zeker een steeds sterker wordend gevoel van verliefdheid ervaart. Het tweede nummer, Waterways, is serieuzer en krachtiger en het heeft iets mystieks over zich. Net alsof je voor BBC’s Earthflight in een helikopter zit en laag over het Nieuw-Zeelandse landschap scheert. Maar er zit ook een gevoelige, ietwat verdrietige ondertoon in en juist deze mix is wat dit nummer zo mooi maakt.

In A Time Lapse van Ludovico Einaudi is een heerlijke cd om naar te luisteren. Met recht een prachtig cadeau voor de echte muziekliefhebber. Klik op de titel en bestel ‘m meteen bij bol.com.

Tekst: Jayme Tol.

Lees ook:De duistere kant van muziek
Lees ook:Man krijgt 256 dollar voor 3000 vervelende sms’jes
Lees ook:Klassieke muziek stoffig? Arthur en Lucas Jussen niet!
Lees ook:Jongerenblog luistert naar nieuwe cd Beady Eye
Lees ook:Jongerenblog luistert naar het debuutalbum van Tom Odell

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>