Nederland omarmt vooral klassieke kersthits

kerstballenNederland maakt zich op voor de kerst. Lekker eten, gezellig samenzijn en op de achtergrond draait massaal kerstmuziek. Want maar liefst 80% van de Nederlanders houdt van kerstmuziek, zo blijkt uit onderzoek van DVJ Insights onder bijna 400 Nederlanders.

Kerst is en blijft een tijd van traditie. Dat blijkt ook uit de meest gewaardeerde titels. DVJ Insights onderzoekt al ruim 15 jaar continu muziekvoorkeuren in Nederland en deed de deze week onderzoek naar de waardering voor kersthits. In dit onderzoek werd een groot aantal kerstliedjes voorgelegd. En wat blijkt, het zijn met name de klassieke, grote kersthits uit het verleden die de kerstlijst aanvoeren:. De Top 5 van 2013 volgens Nederland ziet er als volgt uit:

1. Last Christmas – Wham! (7,2)
2. Mariah Carey – All I want for Christmas (7,1)
3. John Lennon & Yoko Ono – Merry Christmas (the war is over) (7,0)
4. Chris Rea – Driving home for Christmas (6.9)
5. Paul McCartney – Wonderful Christmas Time (6,9)

De meest gewaardeerde Nederlandse plaat is Flappie van Youp van ’t Hek, deze staat op de 10e plek. Onder jongeren doet Flappie het overigens opvallend goed, daar staat Flappie op de derde plek, na Mariah Carey en Wham! Verder wordt duidelijk dat hoe ouder de luisteraar, hoe hoger de waardering voor Marco Borsato

Marco Borsato’s nieuwe album staat op dit moment bovenaan de Album Top 100 en zijn singles met zijn dochter en Trijntje Oosterhuis zijn in de bovenste regionen van de hitlijst te vinden. Toch is zijn kerstnummer “Kerstmis” uit 2010 de minst gewaardeerde plaat. Hoewel vrouwen deze plaat gemiddeld nog een 6- geven, krijgt hij van de mannen een schamele 5, waarmee hij gemiddeld uitkomt op een 5,4.

Lees ook:Last Christmas van Wham grootste Mega Top 50 kersthit
Lees ook:Doutzen Kroes stript op All I Want For Christmas Is you
Lees ook:SLAM!FM neemt hitlijst SLAM!40 radicaal onder handen
Lees ook:Feestje van de week
Lees ook:Designcontest voor albumhoes Daily Bread

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>