Cijfergemiddelde van 8,4 en toch uitgeloot

Met een vwo-cijfergemiddelde van 8,4 ga je er natuurlijk van uit dat je meteen tot elke opleiding toegelaten wordt. Marielle Wubbels was dan ook hoogstverbaasd toen zij hoorde dat zij was uitgeloot voor de studie Diergeneeskundevan de Universiteit Utrecht. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft daarom een kort geding aangespannen tegen de IBG om haar alsnog toegelaten te krijgen. De IBG plaatste haar volgens nieuwe regelgeving in een lagere lotingsklasse, omdat zij over een vwo-diploma oude stijl beschikt. Wubbels dacht niet te hoeven loten maar rechtstreeks de opleiding te mogen doen. Volgens haar is de nieuwe regelgeving pas na de loting bekendgemaakt. Hopelijk wordt het meisje alsnog toegelaten, want het is toch belachelijk dat je met een vwo-gemiddelde van 8,4 niet de studie van je keuze mag doen? Volgens mij is nieuwe stijl ook niet veel moeilijker dan oude stijl, dus als het waar is dat mensen met een diploma oude stijl nu benadeeld worden in de loting, vind ik dat erg vreemd.

Lees ook:Geen loting meer voor geneeskunde
Lees ook:School leert jongeren model worden
Lees ook:Payen bij studieachterstand hbo
Lees ook:Aangenomen militairen toch niet welkom bij krijgsmacht
Lees ook:Alleen studeren als je het echt wilt

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Cijfergemiddelde van 8,4 en toch uitgeloot

  1. Magali

    Ze was al ingeloot en toen besloot ze te stoppen met de studie.. want ze wou eerst gaan reizen ofzo. Maarja dan moet je ook niet gelijk verwachten dat als je daar komt aankakken van, ja school, nu heb ik wel weer zin om te gaan leren. En dat die school dan zegt van ohh ja, kom maar.

      /   Reply  / 
  2. Magali

    Nou ik had t bericht dus ergens anders gelezen en daar stond dat ze al was begonnen maar toch had besloten ff iets anders te doen..

      /   Reply  / 
  3. Melissa

    Maar ze heeft toch nog steeds zulke hoge cijfers? Moet niet uitmaken of ze is gestopt vind ik. Ze heeft hard voor die cijfers gewerkt om die studie te mogen doen wat achteraf weer niet mocht door zo’n rare nieuwe regel

      /   Reply  / 
  4. D.Ierenarts

    Wat een pech. Plekkie weg.
    Claim je niet je plek dan gaat deze naar iemand anders.
    Volgend jaar weer een kans.

      /   Reply  / 
  5. Nathalie

    Er zit wel even een groot verschil tussen vwo oude stijl en nieuwe stijl. Nieuwe stijl zijn iets meer vakken dan oude stijl. Dus een 8.4 gemiddeld bij nieuwe stijl is net iets hoger dan oude stijl. (Het is een verschil of je nu een 8.4 gemiddeld hebt over zes vakken of over 16 vakken)
    Daarom word oude stijl ingeplaatst in lotingsklasse C. En diegene met nieuwe stijl een 8.4 op de hoogste plaats zonder loting. Wel zo eerlijk. Het systeem is met de tweede fase voor sommige leerlingen die niet zelfstandig kunnen werken moeilijker geworden.
    En ja…ik snap niet dat je zo’n kans laat schieten. Ik ben ook ingeloot en geen haar op me hoofd die er aan denkt om toch iets anders te gaan doen!

      /   Reply  / 
  6. Melissa

    aha, maar een 8 nieuwe stijl, waar staat dat dan gelijk aan van oude stijl? is toch vreemd hoe het niveau van nieuwe stijl ineens zoveel hoger wordt?

      /   Reply  / 
  7. Anouk

    Ja ze zijn niet helemaal eerlijk hier, ze moeten wel een objectief bericht plaatsen met juiste informatie..want als ik het bericht gewoon zou lezen zou ik inderdaad de school boos aankijken..maar aangezien er eerst iets is voorgevallen..word t verhaal natuurlijk wel anders..wie nou eigenlijk gelijk heeft weet ik niet, snap beide wel..En de school krijgt op deze manier ook niet echt een goede naam dus als ik hun was had ik dr gewoon alsnog toegelaten..agjaa..mensen doe moeilijk zeg!

      /   Reply  / 
  8. Magali

    Ja maar ze was gestopt om even iets anders te doen. vind het eigenlijk wel terecht dat ze niet zomaar wordt ingeloot..als je iets echt wil dan ga je er ook mee door..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>