Afzien op een ‘prep camp’

Probleemjongeren moeten naar een heropvoedingskamp en keihard worden aangepakt. Dit zegt Hans de Boer, voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Hij heeft ontdekt dat jongeren onder 18 jaar heel makkelijk in een 'prep camp'(heropvoedingskamp) te stoppen zijn. Het gaat hier dan wel om jongeren die niet naar school gaan, geen werk en uitkering hebben. Daarnaast hebben ze ook geen zin om een baan of opleiding te zoeken.

Het enige wat de 24/7 kampen nog dwarszit? De leerplicht. Die moet verhoogd worden naar 18 jaar. De 18-plussers zijn een groter probleem vanwege regels in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. Toch wil de voorzitter jongeren tot 23 jaar dwingen. 

De Boer kwam al eerder dit jaar met het idee van heropvoedingskampen. Er zijn namelijk maar liefst 14.000 jongeren in Nederland zonder baan of uitkering of school. Het idee: door gewend te raken aan een werkritme in het kamp, denken de jongeren niet zo snel aan criminele activiteiten. We zullen wel zien of de kampen er ook daadwerkelijk komen. De voorzitter doet in ieder geval zijn best.

Lees ook:Steeds meer mensen kloppen op deur van de bijstand
Lees ook:Jongeren willen gewoon niet werken
Lees ook:Leerling met dyscalculie krijgt geen goede formulekaart op eindexamen
Lees ook:Werkloze jongeren verplicht naar school
Lees ook:Jongeren als eerst dupe van recessie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Afzien op een ‘prep camp’

  1. jeroen van velden

    prima idee

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>