HR manager werken tijdens universitaire opleiding van belang

studentNederlandse human resource (HR) managers vinden dat medewerkers continu in zichzelf moeten investeren. Ruim eenderde van hen vindt dat medewerkers dit het beste kunnen doen via een studie naast hun werk. Van de HR managers geeft 90% aan dat de werkgever bereid is werknemers te ondersteunen tijdens hun opleiding. Dat blijkt uit een onderzoek van the Open University (United Kingdom) onder 500 HR managers in Nederland.

HR managers geven aan dat de werving van geschikte kandidaten de laatste jaren voor hen veel gemakkelijker (44%) en goedkoper (27%) is geworden. Voor sollicitanten wordt het vinden van een geschikte baan tijdens deze economische crisis daarentegen veel competitiever. Voor veel huidige functies is een praktijkgerichte academische titel (51%) of een titel van een gerenommeerde universiteit van belang (22%).

“Studenten staan voor de uitdaging om een studie te volgen, terwijl zij tegelijkertijd praktische kennis opdoen. Daarmee versterken zij hun carrièreperspectief. Gelukkig moedigt op dit moment 90% van de bedrijven hun werknemers aan om werk met een studie te combineren. Deze bedrijven ondersteunen daarmee hun medewerkers echt om in hun inkomen te voorzien, terwijl zij op hetzelfde moment ook studeren”, beargumenteert Matthew Brown, Digital Marketing Director van the Open University Worldwide.

Als reactie op een toenemend aantal internationale aanvragen heeft the Open University UK onlangs haar complete aanbod van internationaal erkende programma’s, diploma’s en cursussen uitgebreid en specifiek toegespitst op Europese studenten. Deze zijn allen te vinden op de geheel vernieuwde website www.openuniversity.edu. Hiermee wordt het voor onder andere Nederlandse studenten veel gemakkelijker om een internationaal universitair erkend diploma te behalen. The Open University is drievoudig MBA geaccrediteerd, door AMBA (VK), EQUIS (Europa) en ACCSB (VS).

The Open University studie onder 500 HR managers en recruiters gaf verder de volgende inzichten:Communicatie (43%), flexibiliteit (32%) en teamwork (30%) zijn de drie meest belangrijke vaardigheden waar afgestudeerden over moeten beschikken. Het gebrek aan ervaring met het werken in verschillende landen (31%) en het ontbreken van kennis van vreemde talen (23%) zijn voor bedrijven de grootste tekortkomingen die zij bij medewerkers zien om te overbruggen.

Lees ook:Tilburg University scoort goed bij internationale studenten
Lees ook:Scholieren Drenthe minste kans op stage
Lees ook:Payen bij studieachterstand hbo
Lees ook:Inholland speelt in op werkgelegenheid Schiphol en haven Rotterdam
Lees ook:In de zorg valt pas echt wat te managen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>