dance4life lanceert app voor al je vragen over seks

Ook onder Nederlandse jongeren bestaan er nog veel misverstanden over hiv. Zo denkt een derde van hen dat zij geen hiv kunnen oplopen, als ze zich goed wassen na de seks. dance4life wil dat jongeren altijd toegang hebben tot de juiste informatie. Daarom is er nu de dance4life app, die jongeren antwoord geeft op al hun vragen over seks, seksualiteit en soa’s.

Wist je bijvoorbeeld dat in Nederland wekelijks twee tot drie jongeren geïnfecteerd worden met het HIV virus? EenVandaag en dance4life hebben recent een onderzoek gedaan. Zo blijkt dat 1 op de 5 jongeren het de eerste keer niet veilig doet. Klik hier om meer over het onderzoek te lezen.

Alles over seks
De dance4life app richt zich op jongeren tussen de 12 en 18 jaar. In de app kunnen zij terecht voor alle vragen die zij hebben rondom het thema seks. Hoe doe je een condoom om? Hoe werkt tongzoenen? Wat te doen als je toch een soa oploopt? Deze informatie is afkomstig van Sense.info. Ook is er de ‘In de buurt’-functie, die – op basis van je locatie – vertelt waar je in jouw omgeving condooms of de morning-afterpil kan kopen, of waar je een soatest kan doen.

Exclusieve dance4life features
Met de app krijgen jongeren ook toegang tot exclusieve dance4life features. Zo kunnen zij op een hele leuke manier op de foto met dance4life-ambassadeurs als Doutzen Kroes en Erik Arbores. Ook kunnen zij allerlei toffe video’s en ander dance4life-materiaal bekijken.

Waarom een app?
Zeventig procent van de jongeren heeft een smartphone en ze gebruiken daarop steeds vaker gezondheidsapps, blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Die trend zal zich in 2013 verder voortzetten, voorspelt Trendwatching. De continue beschikbaarheid van de informatie geeft jongeren bovendien een veilig gevoel. Met de dance4life app hebben ze altijd toegang tot de juiste informatie over seks en hiv. Een derde van de Nederlandse jongeren denkt bijvoorbeeld dat zij hiv kunnen voorkomen door zich goed te wassen na de seks.

De dance4life app is geschikt voor iPhones en Android-toestellen en te downloaden in de App Store of de Play Store. Of via deze link: http://mobileroadie.com/apps/dance4life

Lees ook:1 op 5 jongeren doet het de eerste keer niet veilig
Lees ook:Doutzen Kroes en staatssecretaris Ben Knapen over seks
Lees ook:Erik Arbores en Esmée Denters maken track voor dance4life
Lees ook:Duizenden jongeren dansen tijdens dance4life event 2011
Lees ook:Erik Arbores nieuwe ambassadeur dance4lifde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>