Fouten door dip; 43% Nederlanders doet het

mappen jongen werkEen doodnormale doordeweekse dag, je hebt lekker geluncht, een paar vergaderingen achter rug en dan ineens: slaap! Herken je jezelf hierin? Dan ben je zeker niet in de minderheid. Uit onderzoek van TUC onder 500 respondenten blijkt dat maar liefst 90 procent van de Nederlanders met een kantoorbaan wel eens last heeft van een dipje op het werk. En 43 procent geeft toe daardoor fouten te maken!

De meeste respondenten hebben last van de klassieke middagdip: om 14.00 uur en 16.00 uur staan de energiemeters het vaakst onder nul. Zo’n dipje tijdens de werkdag kan leiden tot behoorlijke blunders. Van alle fouten die respondenten aangaven wel eens te maken wanneer ze zich even niet topfit voelen, staat het niet goed opslaan van bestanden met 23 procent op nummer één. Een mailtje naar de verkeerde geadresseerde sturen, doet het ook ‘goed’. 14 procent van de respondenten is bekend met dat paniekgevoel wanneer je een ongewenste naam in de aan-balk ziet staan, vlak nadat je op verzendknop drukt. Andere vergissingen die genoemd worden: belangrijke afspraak vergeten (8 procent) en een budget verkeerd uitrekenen (5 procent).

Lege stoelen?
Als iedereen zijn of haar ideale oplossing tegen vermoeidheid op het werk zou inzetten, zouden we tussen twee en vier heel wat lege bureaustoelen zien. Van alle respondenten gaf 23 procent aan dat ze het liefst een dutje zouden doen bij een dipje. Slapen is daarmee de gedroomde oplossing, kort gevolgd door naar huis gaan (19 procent) en sporten (17 procent). In de realiteit zoeken de meeste mensen hun toevlucht in cafeïne of een praatje met collega’s (allebei 38 procent). Ook een frisse neus halen en eten scoren goed, met respectievelijk 34 en 31 procent.

Why so serious?
Maar waar komen die dipjes nou vandaan? Slapen we allemaal niet genoeg, of is ons werk te saai? Volgens de respondenten ligt het toch vooral ergens anders aan: 62 procent noemt de hele dag achter de computer zitten als belangrijkste oorzaak. Op de tweede plaats staat lang achter elkaar geconcentreerd werken. Tja, een kantoorbaan komt tegenwoordig nou eenmaal met een computer waar heel wat uurtjes achter besteed dienen te worden. Maar dat betekent niet dat iedere minuut van de dag heel serieus en gefocust moet worden doorgebracht.

Lees ook:Blue monday: 80% Nederlanders wel eens last van dipje
Lees ook:Heleen van Royen liever niet als schoonmoeder
Lees ook:Fast-food onweerstaanbaar voor jongeren
Lees ook:Crisis dwingt Nederlander tot betere studie- en beroepskeuze
Lees ook:Als economie aantrekt, gaan jongeren snel op banenjacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>