Blue monday: 80% Nederlanders wel eens last van dipje

Treinreizigers op Rotterdam Centraal werden vanochtend verrast door een enorme roze bril. Specsavers maakte met de actie een knipoog naar Blue Monday – de meest deprimerende dag van het jaar – en vrolijkte reizigers op door ze door een roze bril te laten kijken. Uit onderzoek van Specsavers onder 550 Nederlanders blijkt dat deze deprimerende dag ook valt in de minst gewaardeerde maand van het jaar.

Januari wordt door 1 op de 5 Nederlanders gezien als meest deprimerend. Ruim 80 procent van de Nederlanders heeft wel eens last van een dipje. Daarnaast geeft ruim 40 procent aan dat de huidige economische situatie invloed heeft op hun gemoedstoestand. Belangrijkste redenen zijn dat alles duurder wordt en de onzekerheid die het met zich meebrengt.

40 procent van de Nederlanders zegt in de winter eerder een dipje te krijgen. Van de meest deprimerende wintermaanden spant januari de kroon. Belangrijkste redenen zijn dat de feestdagen net voorbij zijn, het geld op is en het buiten donker en koud is. En het lijkt geen toeval dat de meest deprimerende dag van het jaar op een maandag valt: 32 procent geeft aan maandag de minst leuke dag van de week te vinden, omdat de werk- of schoolweek weer begint.

De maand mei komt als leukste maand uit de bus, omdat mensen dan kunnen genieten van de voorjaarszon en de natuur op haar best is. De favoriete dag van Nederlanders is de zaterdag, waar volop van de vrije tijd wordt genoten.

Toch behoren dipjes niet alleen toe aan de maand januari. 1 op de 5 zegt namelijk iedere maand wel eens last te hebben van een dipje. Belangrijkste oorzaken zijn de sociale situatie (47 procent), gezondheidsproblemen (46 procent) en de financiële situatie (45 procent). Wanneer mensen een dipje hebben, gaan ze het liefst op de bank hangen (33 procent), muziek luisteren (32 procent) of willen ze graag alleen zijn (28 procent). Opvallend veel vrouwen geven aan naar iets lekkers te grijpen (36 procent), tegen slechts 13 procent van de mannen.

Lees ook:Europese jongeren willen best verhuizen voor carrière
Lees ook:Nederlander stelt vakantie niet uit wegens drukte op werk
Lees ook:Zonnebank enorm populair onder tienermeiden
Lees ook:Studenten stemmen SP en willen Rutte (VVD) als premier
Lees ook:Fouten door dip; 43% Nederlanders doet het

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>