Pleegt Taida fraude!?

Taida en haar familie hebben voor hun vertrek naar Kosovo een premie van 4000 euro gekregen. Dit zegt minister Verdonk dan. Ze verwijt het meisje misbruik te hebben gemaakt van de regels
met als doel hier te kunnen blijven om het vwo af te maken..

Zie ook:

Scholieren willen Taida in Nederland houden

Taida mag blijven!

Taida is vorig jaar met haar familie geheel vrijwillig naar Kosovo teruggekeerd. De vertrekpremie was bedoeld zodat de familie een nieuw
leven op kon bouwen. Naast de 7000 euro, werden ook alle tickets betaald. Het blijkt zelfs dat Taida daar ook een soortgelijke opleiding kon volgen. Maar dan moest ze wel opnieuw beginnen. Ze was met een Frans toeristenvisum hierheen gekomen en dat is volgens Verdonk ‘fraude’.

Lees ook:Taïda moet Nederland verlaten..
Lees ook:Taida mag blijven!
Lees ook:Scholieren willen Taida in Nederland houden!
Lees ook:Rita Verdonk premier?
Lees ook:Chatten met Verdonk, wees er snel bij!

35 Reacties // Reageer

35 thoughts on “Pleegt Taida fraude!?

  1. H.Moes.sr.

    als ik voor het eerst met mijn 4 kinderen
    voor het eerst in ons leven, op vakantie zouden willen gaan, is dat met een GAK uitkering niet mogelijk, maar dan lees je dat iemand met een “vals”document hier gaat
    studeren dan krijgt die persoon 7000 euro???
    en een vlieg-ticket !!!! dit doet een ouder
    echt veel verdriet, dus dit is een reactie uit een ouderlijk hart.

      /   Reply  / 
  2. Eline

    Minister Verdonk schreeuwt “Fraude”. Laten we dat eens even in perspectief zetten. Veel Nederlandse studenten vragen een verblijfsvisum aan in Amerika om een studie te doen. Maar, sommige halen het net niet. Wat er dan gebeurt is dat zij als ” toerist” nog enkele maanden er aan vast plakken om de studie af te ronden. Zowel ethisch als juridisch volkomen “legaal”, naar mijn idee. Ook is het zo dat er veel Chinezen en Koreanen naar Nederland komen om hier een studie te doen. Wat gebeurt er als zij net niet op tijd hun studie afronden?

    Een ander aspect is de 7000 euro. Dit is aan HET GEZIN gegeven, voor het opbouwen van een leven in Kosovo en is volkomen gangbaar voor een gezin wat wordt uitgezet. Dus niet een speciale bijdrage voor dit geval. Het opbouwen van een leven in Kosovo is precies wat er met dat geld gebeurt? Nu al door de rest van het gezin, en hopelijk over vier maanden ook door Taida. Ik vind het dus stemmingsmakerij om dit zo’n centrale rol te geven in de reactie van Verdonk. Taida heeft dit bedrag niet gekregen, maar haar ouders. En die doen ermee wat ze beloofd hebben.

    Juridisch gezien heb ik nog een vraag. Is het aanvragen van een Frans toeristen visum en doorreizen naar Nederland verboden, of is het een maas in de wet? Als dit laatste het geval is, is er zelfs geen sprake van fraude. Maar ik weet niet hoe dit werkt.

    Maar centraal staat natuurlijk of je de letter van de wet volgt, of de geest. Ik kan het me niet voorstellen, zeker gezien de rechten van de mens, dat de wetgever oorspronkelijk bedoelt heeft dat je een kind fundamenteel aantast in de mogelijke ontplooiing. De zaak heeft dan ook weinig te maken met asiel, maar meer met de mogelijkheid die wij als Nederland bieden om buitenlandse jongeren hun kans tot ontplooiing verhogen. En dat doen we met andere landen volop!!! Voor mij slaat de Minister dan ook volledig naast de plank.

      /   Reply  / 
  3. Tommie

    Reactie op Eline:

    Toen Taida terugging met haar familie was er in Kosovo voor haar ook de mogelijkheid om een gelijkwaardige opleiding aldaar af te ronden…
    Dat punt wordt door de actievoerders voor het gemak maar achterwege gelaten (als ze het zelf al wisten).
    Waarschijnlijk is ze gewoon een leuke, gezellige meid in de klas en wil haar klas haar daarom houden, en niet omdat ze in Kosovo geen mogelijkheden heeft, wat zij door hun actie wel suggereren op hun website.

    Overigens zie ik dat het forum op de site sinds vandaag weg is (om af te koelen staat erbij), zou dit zijn omdat de actievoerders worden overvallen door de (veelal) terechte reacties?
    Blijkbaar hebben ze geen weerwoord anders zou de site toch kunnen worden geupdated (ook dit is niet het geval).
    Mochten ze nu achter hun fout(en) zijn gekomen zou een excuus aan de (eerdere) sympatisanten wel wel op z’n plaats zijn.

      /   Reply  / 
  4. Vakantie ?

    Hey H.Moes.sr. .. allemaal oprecht vervelend voor jou en je gezin enzo. maar terug naar huis vanuit een asiel situatie is om de drommel wel even iets anders dan met overheids steun op vakantie.

    Steek die 7000 ballen eens af tegen een heel gezin dat met overheids steun jaren onze faciliteiten en privileges geniet.

    van mij mogen ze overigens, gebeurt er tenminste iets zinnigs en humaans met m’n belastinggeld.

    Vakantie is trouwens een “state of mind” maar da’s mijn mening.

    Kusje ! ]V[

      /   Reply  / 
  5. Sabrina van het Hoogt

    ik denk dat je uit haar opzicht wel een beeld kan maken hoe het er in ons land aan toe gaat op het gebied van asielzoekers. Ik vind taida een meisje dat er echt voor uit komt dat ze recht heeft op extra tijd en ze is het zetje tegen de dominosteen die nog voor veel commotie gaat zorgen.

    Het beleid is volgens een beginselprincipe en daar moet Verdonk bij blijven. ZE mag niet iemand het voorrecht geven nog vwo af te maken ( of andere opleidingen) terwijl andere zonder pardon er uit worden gezet. Bijzonder is wel dat Taida eerst wel mocht blijven en toen weer niet.

    Toch is er een kwestie die nog belangrijk is. Taida is een ontzettend inteliggent meisje en ik denk dat het voor Nederland goed zou zijn als ze wat soepeler worden. Vooral omdat de opleidingen in het oostblok een stuk minder goed zijn. We moeten juist zo’n kans aangrijpen en niet verwaarlozen.

      /   Reply  / 
  6. Jaapie

    opzouten ga ergens anders maar de boel belazeren!een lijn trekken zelfde geld voor die voetballer.Geen bevoorrechte gevallen!!Zo kan je wel aan de gang blijven.

      /   Reply  / 
  7. Willem

    Het lijkt zielig voor Taida. Maar het wordt allemaal erg op de emotionele toer gedaan. Ze heeft de regels geschonden. Nederland wordt op grote schaal belazerd door mensen die hier binnenkomen. Nu weer met de kinderbijslag voor Somalische kinderen, Nigerianen die via internet (vanuit Amsterdam werken er 11 bendes) de boel oplichten, in het verleden de problemen met Marokkanen die onterecht bijstand kregen (hadden woningen in Marokko nb!), Turkse families die kinderbijslag ontvingen voor kinderen die ze niet hadden.
    Respect voor minister Verdonk die gelukkig voet bij stuk houdt! Nederland is geen paradijs waar je maar wat kan “graaien en oplichten” Hard aanpakken want anders “lijden” de goed bedoelende en eerlijke buitenlanders onder de slechte.

      /   Reply  / 
  8. debby

    Minister Verdonk moet ook vertellen aan er aan de hand is(zichzelf verdedigen).Anders gaat de volk tegen haar keren.

      /   Reply  / 
  9. asielzoeker

    Mag ik ook blijven? Ik moet ook het land uit en wie komt voor mij op?? Maar , ja ik heb ook niet zo’n hoge niveau als Taida. Slimme mensen hebben nog een kans(in hun eigen land), maar mensen met een lagere niveau moeten de land uit(en hebben helemaal geen kans in hun eigen land)! Juist mensen met een lagere niveau moeten blijven, want dat zijn de zwakkeren.

      /   Reply  / 
  10. MvPuffelen

    Neen, natuurlijk mag dat meisje hier NIET blijven. De zaak is tot in den treure bekenen en zij moest terug. Vervolgens heeft ze gefraudeert. Schandalig en dat alleen al is een reden voor onmiddelijke terugzending. Ook de hele commotie rondom deze onzin is belachelijk. Laat de regering, de oppositie en de pers zich in godsnaam met belangrijke zaken bezig houden.

      /   Reply  / 
  11. copa

    Een groot compliment voor Minister Verdonk!!
    Fantastisch dat zij zich NIET laat belazeren en voor haar zaak vecht. Alleen jammer dat zo iemand door onze linkse pers constant tegengewerkt wordt.

      /   Reply  / 
  12. Danielle

    Taida is niet zomaar terug gekomen, maar vluchtelingwerk Nederland heeft haar beloofd dat ze in Nederland haar examen zou mogen halen daarom is de hele familie vrijwillig vertrokken en kregen ze dus die bijdrage van 7000. En ook daarom is Taida teruggekomen naar Nederland, dankzij die belofte. Daar is dus al iets fout gegaan als je het mij vraagt. Slechte communicatie tussen vluchtelingenwerk en de regering???

      /   Reply  / 
  13. saskia

    nu niet gaan ziken, zo zijn de regels en daar heeft ze zich aan te houden, kloppen teveel dingen niet in dr verhaal, dus wegwezen, klaar ! net als ieder ander, ze wist vooraf dat dit zou komen.. geen medelijden , niets

      /   Reply  / 
  14. Marc Rooijakkers

    Eventjes om de dingen recht te zetten. Het klopt inderdaad dat illegalen etc het land uit moeten helemaal mee eens, en regels zijn regels ook mee eens. Maar het feit dat mensen die profiteren van een uitkering of hier rotzooi maken door vanalles te slopen die moeten het land uit!, laat hun maar lijen in het land van herkomst.

    Laat de regering kijken naar mensen die iets kunnen betekeken voor Nederland, zoals taida die door haar intelligentie van belang kan zijn voor Nederland. Sneu voor de mensen met een lagere opleiding, maar het is allom bekend dat mensen die een hogere opleiding genoten hebben eerder een toekomst hebben dan andersom.

    Dus verdonk, pas je wetgeving aan en kijk goed naar mensen die wel toekomst hebben, en schop degene eruit aan wie onze belasting centen verkeerd besteed zijn.

      /   Reply  / 
  15. C.Kruf

    Uitzetting Taida, alle verhalen hieromtrent hangen me zo zoetjesaan de keel uit.
    Deze dame is alleen bezig met zo veel mogelijk persoonlijk gewin uit deze zaak te halen en houdt totaal geen rekening met de hier geldende regels en normen, die passen niet in haar straatje, wel dankbaar gebruik maken van de uitzettingspremie en dan ongemeld via andere slinkse wegen weer terugkomen en dan nog de uitzettingsprocedure als onterecht bestempelen.
    Alle respect voor Minister Verdonk die zich dan weer in allerlei bochten moet wringen om haar beleid toe te lichten (odersteund door allerlei deskundigen) en nu ook nog geodgekeurd in de kamer, (waar zijn we mee bezig) als er op deze manier bestuurd moet gaan worden, komen we toch aan normale veel belangrijker zaken toch niet meer toe.

      /   Reply  / 
  16. C.Bright

    Ik zal het gironummer van het goede doel geven waarvoor ons aller Monique van der Ven met zoveel overtuigingskracht voor aan ‘t werven is, dan kunnen we meisjes die alles voor hun educatie over hebben, steunen in hun doelgerichtheid….. Nee, meisjes in India bedoel ik, lekker ver weg. Niet onze eigen meisjes, nee natuurlijk niet. Die in India.

      /   Reply  / 
  17. Harry

    6 jaar geleden was het onveilig in Kosovo.
    Nederland heeft dit gezin 5 jaar lang voorzien van onderdak, voedsel, kleding en zakgeld.
    Vorig jaar was het weer veilig in Kosovo en is het gezin zoals bedoeld was teruggekeerd naar huis en kreeg € 7000 mee om hun leven en hun land weer op te bouwen.
    Vorig jaar vroeg Taida een verblijfsvergunnig aan om haar studie af te maken maar de IND gaf aan dat ze niet werd toegelaten omdat Kosovo veilig is en ze daar een gymnasium hebben waar ze naar toe kan gaan.
    Taida probeert het nog een keer…weer negatief.
    Je zou toch mogen verwachten van een meid die intelligent genoeg is om atheneum te doen dat ze na twee afwijzingen begrijpt dat het de bedoeling is dat ze in Kosovo naar school gaat en daar gaat proberen mee te helpen het land weer op te bouwen zodat het veilig blijft, maar nee ze komt met een frans touristenvisum naar Nederland…..als tourist?
    Taida komt op mij een klein beetje egoistisch en ondankbaar over.
    Ik hoop dat minister Verdonk voet bij stuk houd en Taida terugstuurd zodat de IND en de minister zelf hun aandacht weer kunnen verleggen naar mensen die wel in levensgevaar zijn en/of het risico lopen gemarteld te worden.

      /   Reply  / 
  18. Halve mening

    Danielle.

    Nee, er is gezegd dat as haar familie vrijwillig weg zou gaan, dat taida dan nog kans zou maken op een tijdelijke verblijfsvergunning. Er is niks belooft!
    Bovendien kan Taida een soortgelijke opleiding afmaken in Kosovo.

      /   Reply  / 
  19. patricia

    ik vind dat minister van donk gelijk heeft ze moet gewoon terug .waarom hoor je niks over die andere assiels zoekers dan op tv. is altijd maar taida ze wil gewoon aandacht ik trap niet in haar krokodille traantjes.en er zijn wel ergere gevallen dan haar .ik steun minister van donk met harte als er een terug moet kan ze niet de anderen laten blijven.ga zo door minister van donk

      /   Reply  / 
  20. Jojanneke

    eigenlijk gezegd Mich, is dat hele ‘fraude’ plakkaat dat verdonk op haar plaktte vette onzin. Ze heeft nooit verzwegen dat ze een visum via frankrijk heeft gekregen voor dit doel. bijvoorbeeld. Het irriteert me dat zoveel mensen zo ongelooflijk egoistisch kunnen zijn en blijkbaar niet de eigenschap hebben om zich in iemands situatie in te leven. Er zijn uitzonderingen op de regel en die kunnen dus een uitzondering krijgen. Taida lijkt me z’on geval. Met haar velen. Alleen Taida komt toevallig in de pers in plaats van laten we zeggen een Mohammed of Halima of Isra. Laten we eens niet zo zwart/wit kijken en ook ons hart eens laten spreken.

      /   Reply  / 
  21. Philip

    Beste Jojanneke, ik ben blij ook een reactie te lezen van iemand met hersens, die gelukkig ook zeer tolerant is.
    Het verbaast me dat zoveel mensen met een (negatieve) mening klaar staan op basis van vage en door Verdonk bewust op negatieve wijze gedane uitspraken (zij is mijns inziens een demagoge, die er alleen op uit is om te scoren met deze zaak).
    Dat bewijst eens te meer dat de meeste mensen te snel een mening klaar hebben omdat zij helaas de hersens missen om goed na te denken.
    Daarom is het goed dat er ook positieve mensen zoals jij in dit land wonen.

      /   Reply  / 
  22. stijn

    ga gewoon weg, iedereen weg

      /   Reply  / 
  23. DarkSkywise

    Voor het geval iemand dit nog leest: nee, Taida heeft geen fraude gepleegd. Verdonk heeft dat zelfs twee dagen later weer min of meer ingetrokken en vervangen door “oneigenlijk gebruik”. Dat klinkt erg dreigend, maar “oneigenlijk gebruik” komt neer op een spijker inslaan met een nijptang omdat je geen hamer bij de hand hebt. Oneigenlijk gebruik is géén misdrijf.

    Wat er allemaal precies gebeurd is vind je hier:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Taida_Pasic

      /   Reply  / 
  24. Mango M

    Taida heeft gebruik gemaakt van een Frans toeristenvisum. Dat zou ze hebben verkregen door gebruik te maken van valse papieren. Ze zou er € 4000,- voor hebben betaald, terwijl zoiets normaal een paar tientjes kost. Ze kan dus niet volhouden dat ze niet wist dat de boel bedonderd werd. Dit is simpelweg fraude, en als ik haar was zou ik me voorlopig maar niet in Frankrijk vertonen.

    Het aanvragen van een verblijfsvergunning zonder machtiging tot voorlopig verblijf, terwijl je donders goed weet dat je een mvv moet hebben, is oneigenlijk gebruik. Dit is inderdaad niet strafbaar, maar heeft wel vreemdelingrechtelijke gevolgen. Verdonk heeft al in juli 2005 de 2e kamer al laten weten dat dit hard zou worden aangepakt. Zo zou de betreffende persoon in bewaring kunnen worden genomen. Kijk hier: http://parlando.sdu.nl/cgi/login/anonymous

    (uitgebreid zoeken, ‘verblijfssticker’intypen en dan het kamerstuk van 25 juli 2005).

      /   Reply  / 
  25. DarkSkywise

    “Ze zou er € 4000,- voor hebben betaald, terwijl zoiets normaal een paar tientjes kost”

    Ja, dat kost het als je ergens LEGAAL zit… de familie Pasic is echter door de IND illegaal in Servië gedumpt en dan kun je niet zo maar even naar een consulaat voor een visum.

    Inderdaad, dan ben je afhankelijk van “tussenpersonen” en die kosten een hele hoop geld.

    Of daarbij sprake is geweest van “fraude” is in dit geval een zaak van de Franse overheid… Verdonk is simpelweg niet *bevoegd* om daarover te oordelen en bovendien heeft de minister de term “fraude” na twee dagen alweer ingetrokken (iets dat heel veel mensen gemist schijnen te hebben) en vervangen door “oneigenlijk gebruik” (= géén misdrijf, dus ook géén fraude).

      /   Reply  / 
  26. Mango M

    Vreemd. Ze is toch kosovaarse? En Kosovo is voor zover ik weet nog steeds een onderdeel van Servië-Montenegro. Dus ze is uitgezet naar haar eigen land. Waarom zou dat illegaal zijn? Ze heeft toch ook een Servisch paspoort? En een Europees toeristenvisum kun je overal krijgen, ook in Sarajevo waar haar ouders schijnen te wonen. Het is op de Balkan moeilijk om een visum te krijgen omdat er veel mee gerotzooid wordt. Mensen beweren terug te keren na hun “vakantie” maar doen dat niet. Taida heeft hier op gereageerd door ook maar te gaan frauderen. En inderdaad, Verdonk heeft niets te zeggen over strafrecht in Frankrijk. Maar wel over verblijfsvergunningen in Nederland. Taida wil graag dat er voor haar van de regels afgeweken wordt. Maar waarom zou Verdonk dat doen als Taida loopt te sjoemelen met de regels en ze voor de volle 100% zelf verantwoordelijk is voor de situatie waar ze nu in zit?

      /   Reply  / 
  27. jaja

    Ze rot lekker op. Hé hé. Heeft lang genoeg geduurd.

    Nu gewoon weer verder met het leven.

      /   Reply  / 
  28. H Smit

    Taida is onrechtmatig hier in dit land gekomen en probeert nu door allerlei zielige verhalen haar zin door te drijven.
    Wie betaald al die kosten die nu gemaakt worden voor iemand die hier niet meer hoort? Ik voel er niets voor om voor een oplichster te betalen dus Taida als jij een beetje eergevoel hebt. Ga zo spoedig mogelijk en vertel geen smoesjes meer dat je geen geldige papieren hebt. Je bent hier illegaal gekomen dus je weet de weg terug ook.

      /   Reply  / 
  29. isildur

    uhm… laat dt meisje gwn haar vmbo jaar afmaken zodat ze daarzo een goeie baan kan krijgen en/of andere kinderen wat bij kan brenge

      /   Reply  / 
  30. williams

    Wat een ophef is er weer in ons kleine politieke landje!
    Nog niet erg lang terug ook al…zijn we het al weer vergeten??

    De discussie gaat door: http://www.taidaterug.org

      /   Reply  / 
  31. Klaas

    Bah, ik krijg echt een hekel aan dat Taida-mens.
    Dat is eerst met een Frans toeristenvisum Nederland binnengekomen, terwijl ze wist dat ze daarmee fout zat, en gaat dan de vermoorde onschuld zitten spelen.
    En hoe haalt dat arrogante mens het toch in die rotkop om op tv zo zielig te lopen doen? Al huilend met krokodillentraantjes te liegen, letterlijk te LIEGEN, dat ze niet weet waar haar ouders zijn. “misschien slapen ze wel op straat”.
    Terwijl haar ouders gewoon hoog en droog in een appartement wonen.
    Bah! En het ergste is nu nog wel dat dat walgelijk stuk arrogant puberaal vreten nu Nederland weer inkomt en nu ook haar studie nog eens betaald wordt!?
    Het zou toch niet erger moeten worden. Ik kots van Taida en haar zielige gejammer.
    Maar één ding leren wij hier allemaal wel van:
    Liegen is goed! Dan kom je nog eens ergens, zo blijkt.

      /   Reply  / 
  32. Magali

    ik vind het nou allemaal wel een beetje teveel worden. Ze blijft de publiciteit maar opzoeken. Ze is al een bekende ‘Nederlander’ geworden!

      /   Reply  / 
  33. Neno

    Franse schengen-landen visa is ook geldig in Nederland .
    Jullie in Nederland hebben tekort aan arbeidskrachten , nederlandes emigrieren in andere lande .
    Minister is puur op recht-populistisch stunt .
    Ah , ja , Zuid Afrika , Indonesia , Surinaam .

      /   Reply  / 
  34. j.t.raats

    We zijn met alle zo naief en we lopen maar achter elkaar aan, achter de linkse schreeuwers en de mensen om wie gaat,lachen zich rot, want het gaat hen om hele andere zaken meestal. Die Mevrouw Verdonk is een moord ‘wijf’ een vrouw met ballen, niet van die halfzachte kleffe mannetjes en vrouwtjes van het Binnenhof, die met alle winden mee waaien,die al jaren geloven in sprookjes en daarmee Nederland gebracht waar het nu staat: crimineler,argressiever,
    vuiler,vele mensen die Nederland verlaten, Nederland helpt eerst het Buitenland.

      /   Reply  / 
  35. auto-insurance

    The foreign exchange (forex) market is the largest market in the world because currency is changing hands whenever goods and services are traded between nations. The sheer size of the transactions going on between nations provides arbitrage opportunities for speculators, because the currency values fluctuate by the minute. Usually these speculators make many trades for small profits, but sometimes a big position is taken up for a huge profit or, when things go wrong, a huge loss.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>