Internet ook voor jongeren nog een raadsel

Foto: Sander Koenen

Foto: Sander Koenen

Internet is er al jaren. Sinds 4 oktober 1957 is er geen weg meer terug. Het World Wide Web begon te ontstaan. Nu heeft tachtig procent van de Nederlandse huishoudens internet. Toch weten veel gebruikers niet alles uit het internet te halen wat er in zit. Niet alleen ouderen, ook jongeren raken vaak de weg kwijt op het wereldwijde web.

Alexander van Deursen deed onderzoek naar de Nederlandse internetsamenleving. Het blijkt moeilijk de informatie die we nodig hebben te vinden op internet. Vaak weten we niet welke zoektermen we in moeten voeren in zoekmachines zoals google. Hierdoor krijgen we amper antwoord op de vraag. De trefwoorden die worden opgegeven in een zoekmachine zijn vaak te kort of te algemeen.

Ouderen staan erom bekend dat zij hun weg op internet niet goed kunnen vinden, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Toch is leeftijd niet de grootste boosdoener. Vooral scholing kan een hoop helpen. Hoewel steeds meer zaken online geregeld kunnen worden zegt van Deursen het niet verstandig te vinden dat alles via het internet geregeld kan worden. Er moet altijd een kans blijven om met een deskundige te kunnen praten.

Vind jij altijd alles wat je zoekt op internet?

Foto: Sander Koenen (www.sanderkoenen.nl)

Lees ook:Media zo makkelijk nog niet
Lees ook:‘E-mail is for old people’
Lees ook:Een op tien jongeren gepest op internet
Lees ook:Tv voor jongeren passé
Lees ook:Internet onmisbaar voor jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>