Media zo makkelijk nog niet

MuisOmgaan met internet, we denken het allemaal wel te weten maar is dat ook zo? De generatie die sinds hun geboorte gewend is aan computers en internet in huis, die hoef je toch niets te vertellen? Het onderzoek Mediawijsheid van Dialogic wijst anders uit.

In het onderzoek dat voor expertisecentrum Mediawijzer.nl werd uitgevoerd ondervroeg ruim 250 jongeren tussen de tien en veertien jaar en 250 ouders door middel van een enquête. Veilig omgaan met internet, belangrijk. Maar lukt het ook altijd?

Dat is een tweede. Voor jongeren is het vooral belangrijk snel antwoord te krijgen op vragen. Daarbij wordt het antwoord op internet vaak voor waar aangenomen. Bronnen worden amper gecheckt. Ook ouders vinden betrouwbare info snel, toch laten zij ook regelmatig een steekje vallen bij het controleren van de bron.

Ook reclameboodschappen blijken niet altijd even duidelijk, zowel voor de ouders als de jongeren. Zelf geven ze aan deze wel te herkennen maar wanneer de vragen specifieker worden blijkt er toch nog wat verwarring te zijn. Daarnaast zijn er nog altijd veel internetgebruikers die persoonlijke informatie op het web laten slingeren.

En jij? Surf jij veilig?

Bron: Mediawijzer.net

Lees ook:Gemakkelijk en veilig betalen met Wallie
Lees ook:Internetten toch niet zo simpel
Lees ook:Veilig op stap dankzij Way Out 2011
Lees ook:Internet pakt functie ouders af
Lees ook:Internet ook voor jongeren nog een raadsel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>