Oudere collega’s mogen er best zijn!

Post-it computerOudere collega’s lastig en zeurderig? De meeste jongeren vinden van niet. Uit onderzoek van Plusmagazine blijkt dat zij juist respect hebben voor hun 50+ werkmaatjes en waarderen hun aanwezigheid. Vooral hun ervaring en ruime kennis roept waardering op bij twintigers en dertigers. Woorden als ervaren, deskundig, inspirerend en wijs passeerden de revue.

Naast alle lovende woorden zijn er natuurlijk wel een aantal punten waarin oudere werknemers verschillen van jongere. Zo valt de jongeren op dat de ouderen veelal trager zijn en weinig vernieuwend. Ook hun vaardigheden op de computer en het werken met nieuwe techniek gaat hen minder goed af. Ondanks de puntjes van kritiek vinden jongeren het wel meer dan terecht dat de ouderen meer verdienen en dat zij recht hebben op extra vakantiedagen.

Voldoen jouw oudere collega’s ook aan het ideaalbeeld?

Lees ook:Oudjes eruit, jongeren erin
Lees ook:Geen geheimen voor collega’s op Facebook: 1 op de 8
Lees ook:Shoppen in tijd van de baas populair bij jongeren
Lees ook:Jongeren goed met geheimen
Lees ook:Jonge Vlamingen bezorgd om pensioen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>